detector.media
05.08.2017 12:23
До США видадуть хакера, який просив надати йому громадянство України
До США видадуть хакера, який просив надати йому громадянство України
Україна видасть Владислава Халупського, якого звинувачують у США в шахрайстві з цінними паперами. Таке рішення прийняла Генпрокуратура України.

Про це написав у своєму Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Генеральною прокуратурою України задоволено запит Сполучених Штатів Америки про видачу Владислава Халупського, розшукуваного за вчинення низки злочинів, у тому числі шахрайства з цінними паперами та змови з метою відмивання коштів на суму близько 30 мільйонів доларів», - повідомив він.

При цьому прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган уточнила у Facebook, що Владислав Халупський має американське громадянство, але після арешту попросив про надання йому громадянства України.

«У разі задоволення його прохання видача підозрюваного була б неможлива», - зазначила вона.

Лариса Сарган також навела цитату заступника Генпрокурора Євгена Єніна, який розповів про історію Владислава Халупського: «Як Халупський тільки не "петляв" з намаганнями уникнути повернення в Штати - навіть про "одеське коріння" згадав у спробах здобути український паспорт.  Коли ж зрозумів, що українська тюрма теж його чекає, прибіг в американське консульство з проханням забрати чим швидше з України - забув, бідося, що перед цим сам на політичний притулок подався - довелось всі свої претензії відкликати. Дякую за сприяння колегам з СБУ!».

Лариса Сарган також повідомила, що Халупського затримали в Одесі в лютому 2017 року. 4 квітня Малиновський суд Одеси обрав йому застережний засіб у вигляді нічного домашнього арешту.

У 2016 році окружний суд Східного округу Нью-Йорка обвинуватив Халупського та його спільників у змові з метою вчинення шахрайства з використанням електронних засобів комунікації, шахрайстві з цінними паперами, незаконному вторгненні в мережі для відмивання коштів.  У жовтні минулого року було видано ордер на його арешт.

Навгадаємо, у США вимагають екстрадиції з Іспанії російського хакера Петра Левашова, відомого під псевдонімом Peter Severа, якому закидають зв’язки з Кремлем.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY