Екс-посол розповів, чому Білорусь не пускає до себе українські телеканали

Екс-посол розповів, чому Білорусь не пускає до себе українські телеканали

26 Липня 2017
1402
26 Липня 2017
15:34

Екс-посол розповів, чому Білорусь не пускає до себе українські телеканали

1402
За словами Романа Безсмертного, «весь білоруський ефір – «це ефір НТВ, ОРТ»
Екс-посол розповів, чому Білорусь не пускає до себе українські телеканали
Екс-посол розповів, чому Білорусь не пускає до себе українські телеканали

У Білорусі немає жодного українського каналу, хоча технічно це – елементарно. Водночас на півночі України мовлять білоруські канали, які, по суті, є російськими.

Про це розповів в інтерв’ю Укрінформу колишній посол України у Білорусі Роман Безсмертний.

«Ще свого часу скільки я не просив, що давайте розв’яжемо питання, ну хоча б 5 канал хай зайде в Білорусь. Його туди не пускають. Тобто в Білорусі немає жодного українського каналу, хоча технічно це – елементарно. Натомість Україна пропускає в північній частині всі ці так звані кастровані білоруські ніби канали, а насправді це – російські канали», – наголосив пан Безсмертний.

За словами пана Безсмертного, весь білоруський ефір – «це ефір НТВ, ОРТ»: «Ви нічого не побачите, окрім російського. І хоча має воно там назви - НТВ-Білорусь, ОРТ-Білорусь тощо, там йдуть такі канали, як «Звезда» і т.п».

На думку пана Безсмертного, Україні і Білорусі слід було б «сісти і сказати: давайте так – ми ваші, білоруські, пускаємо, тільки не російські, а ваші білоруські, а ви, будь ласка, – наші».

Екс-посол у Білорусі вважає, що через російську пропаганду білоруси все гірше ставляться до України.

Нагадаємо, 21-22 липня в Україні з офіційним візитом перебував президент Білорусі Олександлр Лукашенко. Урочисту зустріч президентів України та Білорусі намагалася зірвати жінка, яка оголила свої груди в будівлі адміністрації і крикнула: «Живе Білорусь!». Її одразу схопили охоронці та вивели з зали урочистих подій Адміністрації президента.

Згодом ПрАТ «Картель» заявило, що 21 липня, під час прес-конференції президентів України і Білорусі в Адміністрації президента України стався інцидент з використанням фальшивого посвідчення видавництва «Картель».

Фото: nabat.in.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1402
Читайте також
27.04.2017 16:30
Наталья Тихонова
для «Детектора медіа»
6 299
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду