detector.media
26.07.2017 15:34
Екс-посол розповів, чому Білорусь не пускає до себе українські телеканали
Екс-посол розповів, чому Білорусь не пускає до себе українські телеканали
За словами Романа Безсмертного, «весь білоруський ефір – «це ефір НТВ, ОРТ»

У Білорусі немає жодного українського каналу, хоча технічно це – елементарно. Водночас на півночі України мовлять білоруські канали, які, по суті, є російськими.

Про це розповів в інтерв’ю Укрінформу колишній посол України у Білорусі Роман Безсмертний.

«Ще свого часу скільки я не просив, що давайте розв’яжемо питання, ну хоча б 5 канал хай зайде в Білорусь. Його туди не пускають. Тобто в Білорусі немає жодного українського каналу, хоча технічно це – елементарно. Натомість Україна пропускає в північній частині всі ці так звані кастровані білоруські ніби канали, а насправді це – російські канали», – наголосив пан Безсмертний.

За словами пана Безсмертного, весь білоруський ефір – «це ефір НТВ, ОРТ»: «Ви нічого не побачите, окрім російського. І хоча має воно там назви - НТВ-Білорусь, ОРТ-Білорусь тощо, там йдуть такі канали, як «Звезда» і т.п».

На думку пана Безсмертного, Україні і Білорусі слід було б «сісти і сказати: давайте так – ми ваші, білоруські, пускаємо, тільки не російські, а ваші білоруські, а ви, будь ласка, – наші».

Екс-посол у Білорусі вважає, що через російську пропаганду білоруси все гірше ставляться до України.

Нагадаємо, 21-22 липня в Україні з офіційним візитом перебував президент Білорусі Олександлр Лукашенко. Урочисту зустріч президентів України та Білорусі намагалася зірвати жінка, яка оголила свої груди в будівлі адміністрації і крикнула: «Живе Білорусь!». Її одразу схопили охоронці та вивели з зали урочистих подій Адміністрації президента.

Згодом ПрАТ «Картель» заявило, що 21 липня, під час прес-конференції президентів України і Білорусі в Адміністрації президента України стався інцидент з використанням фальшивого посвідчення видавництва «Картель».

Фото: nabat.in.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY