Держкомтелерадіо видав понад 500 дозволів на ввезення друкованої продукції з держави-агресора – Наливайко

Держкомтелерадіо видав понад 500 дозволів на ввезення друкованої продукції з держави-агресора – Наливайко

18 Липня 2017
1742
18 Липня 2017
15:22

Держкомтелерадіо видав понад 500 дозволів на ввезення друкованої продукції з держави-агресора – Наливайко

1742
Голова Держкомтелерадіо розповів «Детектору Медіа», як реалізується закон щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту
Держкомтелерадіо видав понад 500 дозволів на ввезення друкованої продукції з держави-агресора – Наливайко
Держкомтелерадіо видав понад 500 дозволів на ввезення друкованої продукції з держави-агресора – Наливайко

Станом на 6 липня 2017 року Держкомтелерадіо видав 538 дозволів на ввезення видавничої продукції, яка походить, виготовлена, ввозиться тощо з території держави-агресора і тимчасово окупованої території України. 87 заявникам відмовлено у видачі дозволів, у тому числі одному – на підставі висновку експертної ради.

Про це сказав Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко в ексклюзивному інтерв’ю «Детектору Медіа».  

За словами пана Наливайка, наразі 239 заяв перебувають на стадії розгляду, одне видання винесено на розгляд експертної ради у зв’язку з невідповідністю критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України.

Голова Держтелерадіо нагадав, що у рамках реалізації закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту», що набув чинності 1 січня 2017 року, видано постанови уряду від 05.04.2017 №262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України» та від 05.04.2017 №235 «Про затвердження Порядку вилучення з обігу видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово-окупованої території України та розповсюджується на території України без відповідного дозволу».

Також Олег Наливайко повідомив, що підписав накази Держкомтелерадіо щодо експертної ради з питань аналізу та оцінки видавничої продукції, затвердження критеріїв оцінки видавничої продукції, Положення про Реєстр видавничої продукції держави-агресора, дозволеної до ввезення та розповсюдження на території України тощо. Наказ Держкомтелерадіо від 6 липня 2017 року №129 «Про затвердження Порядку накладення Державним комітетом телебачення і радіомовлення України адміністративно-господарських штрафів та вилучення з обігу видавничої продукції за порушення вимог статті 281 Закону України “Про видавничу справу”» подано на державну реєстрацію до Мін’юсту.

Нагадаємо, 22 травня набула чинності постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України». Відтоді імпортери з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення видавничої продукції.

Також діє експертна рада, яка може розглядати надання дозволів на імпорт у випадках, коли Держкомтелерадіо матиме сумніви щодо змісту книжки.

Як повідомляв Детектор Медіа, поданий Кабінетом Міністрів законопроект №5114 «Про внесення змін у деякі закони України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту» було ухвалено Верховною Радою 8 грудня, його підтримали 237 депутатів.

Закон було підписано Президентом України 30 грудня 2016 року. 5 квітня Уряд ухвалив постанову, якою затверджено Порядок видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення вищезгаданої видавничої продукції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1742
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду