Нацрада не стала карати радіо «Мелодія» та хмельницький 33 канал за порушення в дні пам’яті

Нацрада не стала карати радіо «Мелодія» та хмельницький 33 канал за порушення в дні пам’яті

14 Липня 2017
1633
14 Липня 2017
15:19

Нацрада не стала карати радіо «Мелодія» та хмельницький 33 канал за порушення в дні пам’яті

1633
13 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула результати перевірок радіомережі «Мелодія» (ТОВ «ТРК “Радіо Кохання”») і хмельницького 33-го каналу (ДП «Дитяче телевізійне агентство») щодо мовлення в дні пам’яті. Регулятор дослухався до пояснень компаній і не став оголошувати попередження за виявлені порушення.
Нацрада не стала карати радіо «Мелодія» та хмельницький 33 канал за порушення в дні пам’яті
Нацрада не стала карати радіо «Мелодія» та хмельницький 33 канал за порушення в дні пам’яті

Хмельницький 33 канал у День пам’яті та примирення 8 травня не подавав інформації про день пам’яті з 00:00 до 15:00 та не оголошував хвилини мовчання о 12:00.

Представниця каналу пояснила порушення людським фактором. Канал виходить в ефір автоматично та програмується на добу. У відповідальної особи («ефірника») сталася особиста трагедія, він не вийшов на роботу і не встиг поставити вчасно всі необхідні елементи до дня пам’яті. Інформація про День пам’яті та примирення почала транслюватися о 15:00, а хвилину мовчання було оголошено о 16:00 замість 12:00.

«Ми визнаємо свою помилку, чистосердечно розкаюємося. Це був людський фактор, ефірнику була винесена офіційна догана. Всі інші дні пам’яті в нас ідеальні. Ми робимо не просто повідомлення, а ролики про дні пам’яті», - зауважила представниця каналу.

Відповідальний секретар Нацради Олександр Ільяшенко запропонував не карати канал, а взяти результати перевірки до відома.

На попередженні наполягав Сергій Костинський. За його даними, порушень у траурні та пам’ятні дати в ефірі мовників за останній час стало більше. Раніше Нацрада домовилася брати до відома результати перевірок, коли повідомлень про пам’ятну дату не було в нічний час, але коли їх немає вдень – мовників потрібно карати, вважає пан Костинський.

У результаті він один проголосував за попередження. Більшістю голосів (5) Нацрада взяла до відома порушення.

Радіо «Мелодія» в День пам’яті жертв політичних репресій 21 травня не подавав інформації про день пам’яті та не оголосив хвилини мовчання о 12:00.

Колишня директорка радіо «Мелодія», топ-менеджерка радіогрупи «ТАВР медіа» Соня Сотник пояснила порушення технічним збоєм програми при плануванні ефіру, внаслідок чого в ефір вийшов резервний плейлист без нагадувань про день пам’яті. Вона зауважила, що 21 травня було вихідним днем (неділею), протягом якого не було жодного випуску новин, тому інформація про день памяті не лунала навіть у новинах. Причиною порушень стала й недбалість музичного редактора, який не проконтролював завантаження плейлиста. За словами Соні Сотник, за це було звільнено музичного редактора та ведучого ефіру, а директору винесено догану.

«За 14 років існування нашого холдингу такої недбалості на жодній з радіостанцій не було», - наголосила Соня Сотник.

Сергій Костинський знову наполягав на попередженні, хоча й визнав, що почув найбільш ґрунтовне пояснення того, що сталося, та вжитих керівництвом радіостанції дій. На його думку, всі пам’ятні дати є особливими для країни в нинішній час, і правильно буде не робити винятків для жодного з мовників.

Заступниця голови Нацради Уляна Фещук запропонувала взяти результати перевірки до відома.

У результаті за попередження проголосували тільки двоє (Сергій Костинський та Юрій Артеменко). Більшістю голосів (5) Нацрада взяла до відома порушення.

Обом ліцензіатам Нацрада вказала на неприпустимість порушень у подальшому.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1633
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду