Костинський вважає, що глушіння сепаратистського мовлення в Авдіївці – питання часу

Костинський вважає, що глушіння сепаратистського мовлення в Авдіївці – питання часу

5 Липня 2017
1519

Костинський вважає, що глушіння сепаратистського мовлення в Авдіївці – питання часу

1519
Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, проінспектувавши разом з представниками Донецької ОДА, стан українського мовлення в прифронтовій Авдіївці (Донецька область) заявляє, що головною проблемою міста, пов'язаною з телебаченням і радіомовленням, є мовлення з окупованих територій.
Костинський вважає, що глушіння сепаратистського мовлення в Авдіївці – питання часу
Костинський вважає, що глушіння сепаратистського мовлення в Авдіївці – питання часу

Про це він повідомив у своєму Facebook.

За словами Сергія Костинського, найбільшою популярністю в Авдіївці користуються супутникове та кабельне телебачення.

«Причина популярності провайдерів є те, що вони надають доступ одночасно і до кабельного ТБ, і до інтернет-мережі. В Авдіївці зареєстровані три провайдери, з яких реально працюють два. Кожен з них надає доступ не менше, ніж до 50-ти телеканалів, як загальнонаціональних, суспільного мовлення («UA:Перший», «ДоТеБе»), так і іноземних, що отримали дозвіл від Національної ради», - написав член Нацради.

Водночас наразі немає інфраструктури, яка б забезпечила Авдіївку великою кількістю ефірних українських телеканалів і радіостанцій.  За його словами, це буде можливо після будівництва нової вежі в Покровську (Донецька область) висотою 200 м.

«Покровська вежа буде доставляти на "лінію розмежування" сигнал 32-х цифрових телеканалів, 8-ми аналогових телеканалів, 7-ми радіостанцій. Перевірив, що це реально, оскільки вже вище 12-го поверху реально отримувати цифровий сигнал з діючою Покровської вежі, висота якої становить всього лише 69 метрів», - зазначив Костинський.

Він також нагадав, що Концерн РРТ встановив в в Авдіївці два аналогові передавачі, з яких транслюється сигнал каналів «UA:Першого» та «ДоТеБе» (регіонального мовника НСТУ).

За словами Сергія Костинського, головною проблемою в Авдіївці залишається мовлення з окупованих територій.

«На разі її вирішенням опікуються РНБО та дотичний - Комітет ВР з питань свободи слова та інформаційної політики. Отже, обмеження сигналу з Донецька - питання часу», - написав член Нацради.

Нагадаємо, у березні міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що для його відомства ключовим питанням є глушіння сигналу сепаратистських ЗМІ з тимчасово непідконтрольних територій Донбасу, так само як і відновлення українського мовлення. Міністр був переконаний, що глушінням сигналу, який надходить з ОРДЛО, треба займатись більш активно, і був готовий поставити це питання перед іншими державними органами - на військовому кабінеті і в РНБО.

15 червня на виїзному засіданні Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики у Краматорську Донецької області було прийнято рішення всіляко сприяти глушінню ворожого телерадіосигналу на підконтрольні Україні території. 

Як писав «Детектор медіа», будівництво нової щогли в Покровську висотою 200 метрів замість існуючої в 69 метрів, а також придбання та встановлення нових цифрових передавачів стандарту DVB-T2 вздовж «лінії розмежування» на Донеччині було погоджено під час робочої наради в Донецькій облдержадміністрації на початку червня. Міський голова міста Покровська (Донецька область) Руслан Требушкін запевнив, що земельна ділянка для будівництва нової 200 метрової телевежі буде виділена найближчим часом.

Крім того, у Новоайдарському районі Луганської області розпочалося будівництво 134-метрової телевежі, на якій будуть встановлені аналогові та цифрові передавачі Луганського обласного телеканалу філії ПАТ НСТУ «ЛОТ», радіо «Пульс», можливо, «UA:Першого» та інших каналів.

У самопроголошеній «ДНР» вважають, що Україна не має можливості блокувати мовлення їх телеканалів на підконтрольних Україні територіях.

На фото - Сергій Костинський

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1519
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду