З початку року до Кіберполіції за допомогою звернулись майже 10 тис громадян

З початку року до Кіберполіції за допомогою звернулись майже 10 тис громадян

9 Червня 2017
4079
9 Червня 2017
11:37

З початку року до Кіберполіції за допомогою звернулись майже 10 тис громадян

4079
На базі Департаменту кіберполіції Національної поліції України впроваджені новітні технології і сервіси, які дозволяють миттєво реагувати на звернення громадян про кіберзлочини або кібератаки. За допомогою вже звернулося 9817 громадян з повідомленнями про правопорушення в кіберпросторі
З початку року до Кіберполіції за допомогою звернулись майже 10 тис громадян
З початку року до Кіберполіції за допомогою звернулись майже 10 тис громадян

Про це повідомляє сайт Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Зокрема, на базі Департаменту кіберполіції створений цілодобовий «call-центр» для прийому заяв і звернень від громадян про злочини та правопорушення, що вчиняються в глобальній мережі. 

«Так, в 2017 році в кіберполіцію за допомогою вже звернулося 9817 громадян з повідомленнями про правопорушення в кіберпросторі. 90% з цих звернень вже розглянуті і опрацьовані підрозділом в межах своєї компетенції», – йдеться в повідомленні.

Крім того, свої звернення громадяни можуть направляти на безкоштовну «cyber» гарячу телефонну лінію за номерами: 80672186367, 0636198495 та 0681508601.

Повідомляється, що найближчим часом заплановане включення «call-центру» Департаменту кіберполіції в єдину мережу «call-центру» Національної поліції України.

«Також на сайті кіберполіції громадяни, за допомогою інформаційного антишахрайська майданчика "stop fraud", мають можливість в режимі онлайн ознайомитися з поширеними випадками шахрайства, повідомити інформацію про шахраїв, вчасно не допустити списання або втрати грошей зі свого рахунку і оперативно заблокувати незаконно проведену транзакцію», – йдеться у повідомленні Департаменту.

Нагадаємо, у травні Департамент кіберполіції Національної поліції України звернувся до громадян з рекомендаціями, як не потрапити в пастку до здирникам і вберегти свій носій інформації від кібератаки.

Крім того, міністр оборони України Степан Полторак повідомляв, що у Збройних силах України буде створено спеціальний підрозділ із кіберзахисту.

Зазначимо, за останні три роки російські хакери здійснили понад 7 тис кібератак на сервери українських держустанов та компаній з метою збору інформації пошкодження або дискредитації.

Фото: gurt.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4079
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду