detector.media
09.06.2017 11:37
З початку року до Кіберполіції за допомогою звернулись майже 10 тис громадян
З початку року до Кіберполіції за допомогою звернулись майже 10 тис громадян
На базі Департаменту кіберполіції Національної поліції України впроваджені новітні технології і сервіси, які дозволяють миттєво реагувати на звернення громадян про кіберзлочини або кібератаки. За допомогою вже звернулося 9817 громадян з повідомленнями про правопорушення в кіберпросторі

Про це повідомляє сайт Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Зокрема, на базі Департаменту кіберполіції створений цілодобовий «call-центр» для прийому заяв і звернень від громадян про злочини та правопорушення, що вчиняються в глобальній мережі. 

«Так, в 2017 році в кіберполіцію за допомогою вже звернулося 9817 громадян з повідомленнями про правопорушення в кіберпросторі. 90% з цих звернень вже розглянуті і опрацьовані підрозділом в межах своєї компетенції», – йдеться в повідомленні.

Крім того, свої звернення громадяни можуть направляти на безкоштовну «cyber» гарячу телефонну лінію за номерами: 80672186367, 0636198495 та 0681508601.

Повідомляється, що найближчим часом заплановане включення «call-центру» Департаменту кіберполіції в єдину мережу «call-центру» Національної поліції України.

«Також на сайті кіберполіції громадяни, за допомогою інформаційного антишахрайська майданчика "stop fraud", мають можливість в режимі онлайн ознайомитися з поширеними випадками шахрайства, повідомити інформацію про шахраїв, вчасно не допустити списання або втрати грошей зі свого рахунку і оперативно заблокувати незаконно проведену транзакцію», – йдеться у повідомленні Департаменту.

Нагадаємо, у травні Департамент кіберполіції Національної поліції України звернувся до громадян з рекомендаціями, як не потрапити в пастку до здирникам і вберегти свій носій інформації від кібератаки.

Крім того, міністр оборони України Степан Полторак повідомляв, що у Збройних силах України буде створено спеціальний підрозділ із кіберзахисту.

Зазначимо, за останні три роки російські хакери здійснили понад 7 тис кібератак на сервери українських держустанов та компаній з метою збору інформації пошкодження або дискредитації.

Фото: gurt.org.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY