В інтерв’ю каналу NBC Путін знову заперечив втручання Кремля у вибори в США

В інтерв’ю каналу NBC Путін знову заперечив втручання Кремля у вибори в США

3 Червня 2017
896
3 Червня 2017
16:06

В інтерв’ю каналу NBC Путін знову заперечив втручання Кремля у вибори в США

896
Президент Росії Володимир Путін вкотре відкинув висновки американських розвідувальних служб і заявив, що хакери, які намагалися вплинути на минулорічні президентські вибори в США можуть бути будь-де, зокрема і в Сполучених Штатах.
В інтерв’ю каналу NBC Путін знову заперечив втручання Кремля у вибори в США
В інтерв’ю каналу NBC Путін знову заперечив втручання Кремля у вибори в США

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Хакери можуть бути де завгодно. Вони можуть бути в Росії, в Азії… навіть в Америці, Латинській Америці. Це можуть бути хакери, до речі, в Сполучених Штатах, які дуже вправно і професійно перевели, як у нас кажуть, стрілки на Росію», – сказав Володимир Путін в уривку інтерв’ю американському телеканалу NBC, яке буде оприлюднене 4 червня.

Спецслужби США раніше заявили, що Путін замовив злом електронної пошти Демократичної партії і вплив на кампанію з виборів у США минулого року на користь республіканця Дональда Трампа, який обіцяв розвивати відносини з Росією в разі обрання. Путін рішуче заперечує втручання Росії.

Нагадаємо, наразі Федеральне бюро розслідувань США проводить щонайменше три розслідування у справі про ймовірні російські кібератаки під час президентських виборів в Америці, повідомили ЗМІ чиновники, знайомих з ситуацією.

6 січня була опублікована доповідь спецслужб США про російське втручання у вибори американського президента. Як наголошується в документі, підконтрольні Кремлю ЗМІ і мережа так званих «тролів» в інтернеті сприяли російській кампанії щодо впливу на вибори президента США. У доповіді підкреслюється, що дії Москви були спрямовані на допомогу обраному президенту США Дональду Трампу і дискредитацію його суперника від Демократичної партії Гілларі Клінтон. Значна частина доповіді спецслужб США про російське втручання у вибори американського президента присвячена телеканалу Russia Today і агентству Sputnik.

У Кремлі у відповідь заявили про серйозну втому від звинувачень з боку Вашингтона в причетності РФ до хакерських атак на США.

Майбутній глава апарату Трампа Рейнс Прібес  заявив, що обраний президент США приймає висновки американської розвідки про причетність Росії до кібератак, спрямованих на зрив президентських виборів, і кроки у відповідь на ці дії не виключені.

11 січня обраний президент США Дональд Трамп вперше публічно визнав втручання Росії у процес виборів шляхом хакерського зламу серверів американських установ, але водночас заявив, що це могли зробити й інші країни.

Після цього керівники сенатського комітету з розвідки заявили про початок розслідування, яке повинно визначити, чи дійсно Росія провела кібератаки, щоб вплинути на вибори в США.

Наприкінці 2016 року сенатор-республіканець, голова комітету Сенату США у справах збройних сил Джон Маккейн заявив, що Росія має заплатити певну ціну за кібератаки на Сполучені Штати Америки і прирівняв їх до актів військових дій. Він анонсував нові антиросійські санкції, зокрема щодо банківських установ РФ.

В минулому році директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер назвав основною загрозою національній безпеці США кібератаки.

У жовтні 2016 року США офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках. Міністерство внутрішньої безпеки та Управління національної розвідки США оприлюднили спільну заяву, в якій відомства офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках на сервери Демократичної партії країни.

The New York Times стверджує, що хакерські атаки Росії на сервери Національного комітету Демократичної партії (DNC) під час президентських виборів у США не відразу викликали занепокоєння у ФБР та Міністерства юстиції.

Твіти президента США Дональд Трампа, яких налічується уже понад 35 тисяч, починаючи з 2009 року, пропонують колекцію цінних доказів для спеціального радника Роберта Мюллера та його команди, які займаються вивченням будь-яких зв'язків і взаємодій між російським урядом та командою Трампа.Про це заявляють американські юристи та «ветерани» колишніх скандалів Білого дому.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
896
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду