Кримських активістів закликають перевірити та «почистити» свої сторінки в соцмережах

Кримських активістів закликають перевірити та «почистити» свої сторінки в соцмережах

29 Травня 2017
1199
29 Травня 2017
09:24

Кримських активістів закликають перевірити та «почистити» свої сторінки в соцмережах

1199
Кримський адвокат Джеміль Темиш під час засідання організації «Кримська солідарність» 27 травня в Старому Криму закликав місцевих активістом бути пильними в соціальних мережах і «убезпечити себе від непотрібних ризиків»
Кримських активістів закликають перевірити та «почистити» свої сторінки в соцмережах
Кримських активістів закликають перевірити та «почистити» свої сторінки в соцмережах

Про це повідомляє сайт «Крим.Реаліі».

«Наші хлопці, на жаль, ще не всі почистили свої сторінки в соціальних мережах. Вони не до кінця розуміють, які серйозні наслідки можуть для них бути, якщо на їх сторінці знаходяться матеріали п'яти-десятирічної давності, які зараз стали забороненими. Розумію, що багатьох покоробить це, але закликаю всіх перевірити свої сторінки в соцмережах, почистити матеріали, за які вас зможуть покарати», – сказав пан Темиш.

Кримський активіст Нариман Джелял нагадав історію, яка сталася нещодавно з одним з активістів за репост привітання в соцмережі, де згадувався Меджліс кримськотатарського народу.

«З останнього, щоб ви розуміли, в Радянському районі одного з активістів викликали до РВВС за звинуваченням в адміністративному правопорушенні. За те, що він перепостив в соцмережі привітання з днем народження, в якому згадувався Меджліс кримськотатарського народу, оскільки в Росії це заборонена екстремістська організація. Тепер його судитимуть. Благо там невелике покарання у вигляді штрафу в 2-2,5 тис руб, хоча для деяких сімей і це серйозні гроші. Це ще небезпечно тим, що неодноразове притягнення до адміністративної відповідальності може спричинити потім залучення вже до кримінальної», – розповів він.

Як повідомляє «Крим.Реалії», 9 квітня 2016 року в Севастополі Кримська контактна група з прав людини вперше організувала зустріч всіх сімей мусульман, заарештованих в Криму, та їхніх адвокатів. Пізніше об'єднання «Кримська солідарність» стало відкритим не тільки для родичів обвинувачених у приналежності до організації «Хізб ут-Тахрір», а й для сімей інших політв'язнів Криму, а також викрадених і зниклих мусульман.

Нагадаємо, 26 січня у Бахчисараї було затримано адвоката Еміля Курбедінова, який захищає кримського журналіста Миколу Семену. В його будинку та офісі провели обшуки. Адвоката звинувачували «у поширенні екстремістських матеріалів» у соцмережі. Згодом його відпуситили та повернули техніку.

21 лютого у Київському райсуді Сімферополя, в окупованому Росією Криму, судили кримчанина Марлена Мустафаєва за публікації у «ВКонтакте» та Facebook у 2014 році.

У березні 2017 року кримськотатарського активіста Ремзі Бекірова заарештували на три доби за розміщення відео в соціальній мережі в 2009-2010 роках. Його звинувачують у «виробництві та розповсюдженні екстремістських матеріалів».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1199
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду