detector.media
29.05.2017 09:24
Кримських активістів закликають перевірити та «почистити» свої сторінки в соцмережах
Кримських активістів закликають перевірити та «почистити» свої сторінки в соцмережах
Кримський адвокат Джеміль Темиш під час засідання організації «Кримська солідарність» 27 травня в Старому Криму закликав місцевих активістом бути пильними в соціальних мережах і «убезпечити себе від непотрібних ризиків»

Про це повідомляє сайт «Крим.Реаліі».

«Наші хлопці, на жаль, ще не всі почистили свої сторінки в соціальних мережах. Вони не до кінця розуміють, які серйозні наслідки можуть для них бути, якщо на їх сторінці знаходяться матеріали п'яти-десятирічної давності, які зараз стали забороненими. Розумію, що багатьох покоробить це, але закликаю всіх перевірити свої сторінки в соцмережах, почистити матеріали, за які вас зможуть покарати», – сказав пан Темиш.

Кримський активіст Нариман Джелял нагадав історію, яка сталася нещодавно з одним з активістів за репост привітання в соцмережі, де згадувався Меджліс кримськотатарського народу.

«З останнього, щоб ви розуміли, в Радянському районі одного з активістів викликали до РВВС за звинуваченням в адміністративному правопорушенні. За те, що він перепостив в соцмережі привітання з днем народження, в якому згадувався Меджліс кримськотатарського народу, оскільки в Росії це заборонена екстремістська організація. Тепер його судитимуть. Благо там невелике покарання у вигляді штрафу в 2-2,5 тис руб, хоча для деяких сімей і це серйозні гроші. Це ще небезпечно тим, що неодноразове притягнення до адміністративної відповідальності може спричинити потім залучення вже до кримінальної», – розповів він.

Як повідомляє «Крим.Реалії», 9 квітня 2016 року в Севастополі Кримська контактна група з прав людини вперше організувала зустріч всіх сімей мусульман, заарештованих в Криму, та їхніх адвокатів. Пізніше об'єднання «Кримська солідарність» стало відкритим не тільки для родичів обвинувачених у приналежності до організації «Хізб ут-Тахрір», а й для сімей інших політв'язнів Криму, а також викрадених і зниклих мусульман.

Нагадаємо, 26 січня у Бахчисараї було затримано адвоката Еміля Курбедінова, який захищає кримського журналіста Миколу Семену. В його будинку та офісі провели обшуки. Адвоката звинувачували «у поширенні екстремістських матеріалів» у соцмережі. Згодом його відпуситили та повернули техніку.

21 лютого у Київському райсуді Сімферополя, в окупованому Росією Криму, судили кримчанина Марлена Мустафаєва за публікації у «ВКонтакте» та Facebook у 2014 році.

У березні 2017 року кримськотатарського активіста Ремзі Бекірова заарештували на три доби за розміщення відео в соціальній мережі в 2009-2010 роках. Його звинувачують у «виробництві та розповсюдженні екстремістських матеріалів».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY