Порошенко і Гройсман привітали Португалію з перемогою на «Євробаченні-2017»

Порошенко і Гройсман привітали Португалію з перемогою на «Євробаченні-2017»

14 Травня 2017
1829
14 Травня 2017
09:41

Порошенко і Гройсман привітали Португалію з перемогою на «Євробаченні-2017»

1829
Президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Володимир Гройсман залишили у соціальних мережах привітання переможцю пісенного конкурсу «Євробачення-2017» від Португалії Сальвадору Собралу.
Порошенко і Гройсман привітали Португалію з перемогою на «Євробаченні-2017»
Порошенко і Гройсман привітали Португалію з перемогою на «Євробаченні-2017»

«Вітаємо Португалію з перемогою і Україну з достойним проведенням конкурсу!», - написав Петро Порошенко у своєму Twitter.

Перед цим глава держави повідомив, що планував бути присутнім разом з дружиною на фіналі «Євробачення-2017», але через загибель мирних мешканців Авдіївки (Донецька область) після обстрілу проросійських бойовиків, скасував відвідини пісенного конкурсу.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у своєму Facebook поздоровив представника Португалії з перемогою: «Щиро вітаю Сальвадора Собрала з перемогою! Ми з радістю передаємо естафету "Євробачення" Португалії і будемо з нетерпінням чекати, коли Євробачення знову повернеться в Україну».

Він також подякував всім, хто організовував проведення «Євробачення-2017» в Україні: «Хочу ще раз подякувати усій нашій українській команді, яка гідно підготувалась до проведення конкурсу. Долаючи усі перешкоди, Україна буде далі і далі утверджуватись в світі як сучасна успішна країна».

Нагадаємо, за підсумками голосування телеглядачів і професійного журі в 42 країнах-учасницях «Євробачення-2017» перемогу у пісенного конкурсі здобув представник Португалії Сальвадор Собрал  із 758 балами, посівши перше місце як за результатами голосування журі, так і глядацького голосування. Це перша перемога Португалії в цьому конкурсі.

Друге місце посів представник Болгарії – 17-річний Kрістіан Костов із піснею Beautiful Mess («Прекрасний безлад»), набравши 615 балів.

На третій сходинці опинилися представники Молдови – гурт Sunstroke Project із піснею Hey Mamma («Гей, мамо»), здобувши 374 бали.

Україна, яку представляв гурт O.Torvald з піснею Time («Час») посіла 24-те місце із 26-ти країн-фіналістів, отримавши у підсумку 36 балів. Це найгірший результат України за всі роки участі в конкурсі: до цього найнижчу сходинку - 19-ту - посів на «Євробаченні-2005» у Києві гурт «Гринджоли».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1829
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду