detector.media
14.05.2017 09:41
Порошенко і Гройсман привітали Португалію з перемогою на «Євробаченні-2017»
Порошенко і Гройсман привітали Португалію з перемогою на «Євробаченні-2017»
Президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Володимир Гройсман залишили у соціальних мережах привітання переможцю пісенного конкурсу «Євробачення-2017» від Португалії Сальвадору Собралу.

«Вітаємо Португалію з перемогою і Україну з достойним проведенням конкурсу!», - написав Петро Порошенко у своєму Twitter.

Перед цим глава держави повідомив, що планував бути присутнім разом з дружиною на фіналі «Євробачення-2017», але через загибель мирних мешканців Авдіївки (Донецька область) після обстрілу проросійських бойовиків, скасував відвідини пісенного конкурсу.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у своєму Facebook поздоровив представника Португалії з перемогою: «Щиро вітаю Сальвадора Собрала з перемогою! Ми з радістю передаємо естафету "Євробачення" Португалії і будемо з нетерпінням чекати, коли Євробачення знову повернеться в Україну».

Він також подякував всім, хто організовував проведення «Євробачення-2017» в Україні: «Хочу ще раз подякувати усій нашій українській команді, яка гідно підготувалась до проведення конкурсу. Долаючи усі перешкоди, Україна буде далі і далі утверджуватись в світі як сучасна успішна країна».

Нагадаємо, за підсумками голосування телеглядачів і професійного журі в 42 країнах-учасницях «Євробачення-2017» перемогу у пісенного конкурсі здобув представник Португалії Сальвадор Собрал  із 758 балами, посівши перше місце як за результатами голосування журі, так і глядацького голосування. Це перша перемога Португалії в цьому конкурсі.

Друге місце посів представник Болгарії – 17-річний Kрістіан Костов із піснею Beautiful Mess («Прекрасний безлад»), набравши 615 балів.

На третій сходинці опинилися представники Молдови – гурт Sunstroke Project із піснею Hey Mamma («Гей, мамо»), здобувши 374 бали.

Україна, яку представляв гурт O.Torvald з піснею Time («Час») посіла 24-те місце із 26-ти країн-фіналістів, отримавши у підсумку 36 балів. Це найгірший результат України за всі роки участі в конкурсі: до цього найнижчу сходинку - 19-ту - посів на «Євробаченні-2005» у Києві гурт «Гринджоли».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY