«Інтер» вимагає в Держкіно дозволити серіал «Танкіст» і погрожує судом

«Інтер» вимагає в Держкіно дозволити серіал «Танкіст» і погрожує судом

5 Травня 2017
5482
5 Травня 2017
18:24

«Інтер» вимагає в Держкіно дозволити серіал «Танкіст» і погрожує судом

5482
Канал «Інтер» заявляє, що вважає неправомірним рішення Державного агентства України з питань кіно про відмову у видачі прокатного посвідчення серіалу «Танкіст», показ якого телеканал анонсував 9 травня. Перед цим «Інтер» зазначив, що серіал вироблений у Білорусі. Держкіно заявляє, що серіал вироблений у Росії в 2016 році. Російські ЗМІ пишуть про «Танкіст» як про російсько-білоруську продукцію.
«Інтер» вимагає в Держкіно дозволити серіал «Танкіст» і погрожує судом
«Інтер» вимагає в Держкіно дозволити серіал «Танкіст» і погрожує судом

«Інтер» заявляє на своєму сайті, що Держкіно начебто приймало рішення «на підставі інформації, що не стосується цього телевізійного фільму».

Канал повідомляє, що надав Держкіно документи, які нібито підтверджують, що серіал «Танкіст» вироблений в Білорусі.

«Телеканал "Інтер" надав Державному агентству України з питань кіно вичерпний пакет документів, що підтверджують, що запланований до показу серіал "Танкіст" був проведений фізичними і юридичними особами Республіки Білорусь, і його демонстрація не порушує законодавства України. Телеканал "Інтер" впевнений, що Держагентство України з питань кіно має взяти до уваги додатково надані документи, переглянути своє рішення і провести держреєстрацію серіалу "Танкіст" білоруського виробництва», - заявляє «Інтер».

Телеканал вже почав оскарження рішення Держкіно, наголошує, що готовий вести діалог для врегулювання ситуації в досудовому порядку і погрожує, що в іншому випадку «Інтер» буде відстоювати свою правоту в судовому порядку.

Як стверджує «Інтер», у наданому Міністерством культури Республіки Білорусь державному реєстраційному посвідченні №01-3031 від 20 жовтня 2016 року зазначено, що серіал «Танкіст» був вироблений в Республіці Білорусь в 2016 році компанією ЗАТ «Телевізійний продюсерський центр», якій належать виключні права на серіал на термін дії авторського права на території Республіки Білорусь.

Зйомки серіалу «Танкіст» проводилися на території Республіки Білорусь, 100% знімальної групи - громадяни Білорусі, стверджує «Інтер»: автори сценарію - Гліб Шпрігов (громадянин Республіки Білорусь) і Ігор Костюченко (громадянин Республіки Білорусь); режисер-постановник - Олександр Єфремов (громадянин Республіки Білорусь, народний діяч мистецтв Республіки Білорусь); композитор - Володимир Сивицький (громадянин Республіки Білорусь); головний військовий консультант - генерал-лейтенант Микола Чергінець (голова Спілки письменників Республіки Білорусь).

При цьому «Інтер» заявляє, що головні ролі у серіалі виконали Вероніка Пляшкевич, Анатолій Кот, Валерія Арланова і інші відомі білоруські актори, не згадуючи виконавця головної ролі, російського актора Олексія Чадова.

В минулому році російське видання life.ru повідомило, що Олексій Чадов зніматиметься в антиукраїнському фільмі російського режисерова Володимира Бортка про війну на Донбасі «Вбивство міст» за романом одіозного російського українофоба і шовініста, письменника Олександра Проханова.

Водночас «Інтер» зняв серіал «Танкіст» з програми мовлення 9 травня. Замість цієї стрічки канал покаже російський серіал 2007 року «Сильніше за вогонь» (2007).

Нагадаємо, 9 травня на телеканалі «Інтер» мала відбутися прем'єра 4-серійного серіалу «Танкіст», який розповідає про оборону Ленінграда в серпні 1941 року. Стрічка була знята у 2016 році. Як повідомляє прес-служба каналу у своїх анонсах, міні-серіал «Танкіст» був знятий у Білорусі. Однак, за повідомленням російського агентства ТАСС, серіал «Танкіст» є продукцією російсько-білоруського виробництва і знятий за російським сценарієм з російським актором Олексієм Чадовим у головній ролі.

Режисер фільму Олександр Єфремов зазначив, що очікує прем’єру стрічки «Танкіст» одночасно в Росії і Білорусі. 

Державне агентство України з питань відмовило у видачі прокатного посвідчення російсько-білоруському серіалу «Танкіст» 2016 року, показ якого анонсував 9 травня телеканал «Інтер».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5482
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Иван
2540 дн. тому
Сериал российско-белорусского производства, и поэтому показывать его ни к чему. Может, я не знаю и в кинотеатрах СССР на неоккупированной территории показывали немецкие фильмы?
Антон
2540 дн. тому
Неужели этот сраный интер не может обойтись без скандальных сериальчиков? Нет же, сука, таки надо что-то натошнить, нагадить и поднять бучу.
Руслан
2540 дн. тому
Тулеканал інтер потрібно негайно закрити, як росплідник руссскага міра в Україні!!!
танкист
2540 дн. тому
Когда уже этот дебилизм закончится?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду