«Еспресо» покаже документальний фільм про демобілізованих військових

«Еспресо» покаже документальний фільм про демобілізованих військових

5 Травня 2017
1260
5 Травня 2017
16:00

«Еспресо» покаже документальний фільм про демобілізованих військових

1260
6 травня на телеканалі «Еспресо» відбудеться телепрем'єра документального фільму про долі українських військовослужбовців, які повернулися з війни після демобілізації «Додому» режисера Дмитра Коновалова (студія «Док.Кіно.Трансформація»)
«Еспресо» покаже документальний фільм про демобілізованих військових
«Еспресо» покаже документальний фільм про демобілізованих військових

Про це повідомляє прес-служба каналу.

Фільм розповідає історії ветеранів: Кирила Золотарьова, Андрія Пальваля, Олександра Попова та Олександра Півнева.

«Я поки не можу визначитись, яким саме чином на мене вплинули зйомки. Але я говорив у фільмі щиро, від душі про те, що хвилює мене і, думаю, багатьох. Така можливість багато чого варта», – розповів пан Попов.

Автори ідеї фільму: режисер Дмитро Коновалов, керівник ГО «Лінія згоди» Наталія Пальчик та координатор проектів Ольга Ладія-Щербакова.

ГО «Лінія згоди», яка організувала зйомки фільму, вже третій рік працює над цією темою.

«Спочатку ми практикували лише як психологи, консультували ветеранів індивідуально і в групах. Тепер наше завдання — розмовляти не тільки з ними, але й з широкою аудиторією. – сказала пані Пальчик. – Тому що допоки суспільство не буде спроможне нормально взаємодіяти зі своїми ветеранами, ветерани не зможуть комфортно жити в цьому суспільстві».

«Він важливий як колективний досвід війни, який можна осмислити без посередників, від людини, яка там була. –  вважає програмний директор «Еспресо» Марія Гурська.  – Це історичний фільм в тому сенсі, що розповідає історію, яка твориться просто зараз. І нам саме в цей час, саме сьогодні потрібно в ній жити, розбиратися в ній, усвідомлювати, що відбувається з нами».

Прем'єра фільму «Додому» відбудеться в суботу, 6 травня, о 19:10, на телеканалі «Еспресо». Повтор в неділю, 7 травня, о 15:10.

Фільм створений ГО «Лінія згоди» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту Українська ініціатива щодо підвищення впевненості (UCBI). Партнером проекту виступив театр «Прекрасні квіти».

Нагадаємо, 4 травня в Україні розпочалися зйомки повнометражного документального кінопроекту «Невидимий батальйон» про участь українських жінок у війні на Донбасі режисерки Ірини Цілик.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1260
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду