detector.media
05.05.2017 16:00
«Еспресо» покаже документальний фільм про демобілізованих військових
«Еспресо» покаже документальний фільм про демобілізованих військових
6 травня на телеканалі «Еспресо» відбудеться телепрем'єра документального фільму про долі українських військовослужбовців, які повернулися з війни після демобілізації «Додому» режисера Дмитра Коновалова (студія «Док.Кіно.Трансформація»)

Про це повідомляє прес-служба каналу.

Фільм розповідає історії ветеранів: Кирила Золотарьова, Андрія Пальваля, Олександра Попова та Олександра Півнева.

«Я поки не можу визначитись, яким саме чином на мене вплинули зйомки. Але я говорив у фільмі щиро, від душі про те, що хвилює мене і, думаю, багатьох. Така можливість багато чого варта», – розповів пан Попов.

Автори ідеї фільму: режисер Дмитро Коновалов, керівник ГО «Лінія згоди» Наталія Пальчик та координатор проектів Ольга Ладія-Щербакова.

ГО «Лінія згоди», яка організувала зйомки фільму, вже третій рік працює над цією темою.

«Спочатку ми практикували лише як психологи, консультували ветеранів індивідуально і в групах. Тепер наше завдання — розмовляти не тільки з ними, але й з широкою аудиторією. – сказала пані Пальчик. – Тому що допоки суспільство не буде спроможне нормально взаємодіяти зі своїми ветеранами, ветерани не зможуть комфортно жити в цьому суспільстві».

«Він важливий як колективний досвід війни, який можна осмислити без посередників, від людини, яка там була. –  вважає програмний директор «Еспресо» Марія Гурська.  – Це історичний фільм в тому сенсі, що розповідає історію, яка твориться просто зараз. І нам саме в цей час, саме сьогодні потрібно в ній жити, розбиратися в ній, усвідомлювати, що відбувається з нами».

Прем'єра фільму «Додому» відбудеться в суботу, 6 травня, о 19:10, на телеканалі «Еспресо». Повтор в неділю, 7 травня, о 15:10.

Фільм створений ГО «Лінія згоди» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту Українська ініціатива щодо підвищення впевненості (UCBI). Партнером проекту виступив театр «Прекрасні квіти».

Нагадаємо, 4 травня в Україні розпочалися зйомки повнометражного документального кінопроекту «Невидимий батальйон» про участь українських жінок у війні на Донбасі режисерки Ірини Цілик.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY