В офісі харківського інтернет-видання 057.ua податківці провели обшук

В офісі харківського інтернет-видання 057.ua податківці провели обшук

19 Квітня 2017
1442
19 Квітня 2017
16:35

В офісі харківського інтернет-видання 057.ua податківці провели обшук

1442
Сьогодні, 19 квітня, в офісі редакції інтернет-видання 057.ua, що працює з 2010 року, відбулися обшуки
В офісі харківського інтернет-видання 057.ua податківці провели обшук
В офісі харківського інтернет-видання 057.ua податківці провели обшук

Про це повідомляється на сайті 057.ua.  

«Вранці в офіс сайту увійшли більше десятка чоловіків і вивели в коридор директора, після чого увірвалися і скомандували всім іншим вийти з-за столів і здати мобільні телефони», – пише видання. 

Як зазначено, оперативники діяли згідно з рішенням Київського районного суду Харкова, який задовольнив клопотання слідчого СУ Нацполіціі в Харківській області і видав дозвіл на проведення обшуку в офісах, де розташовується редакція.

Також видання повідомляє, що правоохоронці порушили постанову суду, бо провели допити у всіх присутніх в офісі: гостей редакції, практикантів, людей, які прийшли на співбесіду щодо подальшого працевлаштування.

«Всіх їх замкнули і попросили здати телефони. На заперечення співробітників, що це їх особисті речі, надійшла відповідь: "А ви доведіть спочатку, документи дайте на телефони"», – пише видання.

Крім того, за повідомленням 057.ua, людям погрожувати переламати пальці, не пускали до туалета.

«Нам грубили, погрожували зламати руки, пальці. Мене закрили одну в маленькій кімнаті і стали допитувати, погрожуючи, що посадять у в'язницю разом з директором. Я не розумію, чому силові органи, люди, які називаються правоохоронцями, поводяться як бандити», –  розповіла одна зі співробітниць сайту.

Як повідомляє видання, в якості понятих «поліція привела з собою людей, дуже схожих на тітушек», які «поводилися грубо, розмахували руками і допомагали поліції утримувати людей в приміщенні». Адміністрація інтернет-видання розцінює дії правоохоронців, «як спробу припинити роботу незалежного видання у Харкові». 

Заступник начальника відділу комунікацій ГУ Національної поліції України в Харківської області Оксана Калмикова у коментарі «Детектору медіа» повідомила, що обшук в офісі редакції 057.ua проводився фіскальною службою (ГУ ДФС у Харківській області).

«Ми чекаємо офіційну інформацію від предствників слідчого управління оскільки там, на місці події, працювали представники фіскальної служби. Це податкова. Самі прекрасно розумієте чому податкова проводить обшуки. На підставі інформації слідчого управління буде офіційний прес-реліз для ЗМІ у нас на сайті», – повідомила вона.

«Детектор медіа» не зміг зв'язатися з редакцією інтернет-видання. Усі три номери, вказані на сайті, не відповідають. Відділ комунікації зі ЗМІ ГУ ДФС у Харківській області також не відповідє.

Нагадаємо, у Харкові, 15 вересня 2016 року, представники прокуратури та Служби безпеки України цікавились умовами оренди редакції веб-ресурса Kharkiv Today, яка знаходиться на вул.Мироносицькій, 8.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1442
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду