Литва виключила на місяць російський канал «ТВ Центр»

Литва виключила на місяць російський канал «ТВ Центр»

9 Квітня 2017
1319
9 Квітня 2017
17:01

Литва виключила на місяць російський канал «ТВ Центр»

1319
Комісія з питань телебачення і радіомовлення Литви вирішила обмежити на один місяць «вільний прийом» в республіці сигналу російського телевізійного каналу «ТВ Центр».
Литва виключила на місяць російський канал «ТВ Центр»
Литва виключила на місяць російський канал «ТВ Центр»

Про це повідомляє «Журдом».

Комісія встановила, що інформація в програмі «У центрі подій з Анною Прохоровою», яка транслювалася в ефірі 27 січня, порушує 19-ту статтю закону про інформування громадськості Литви, яка забороняє поширювати дезінформацію і розпалювати ворожнечу.

«Трансляція в Литовській Республіці обмежується на один місяць», - йдеться в повідомленні прес-служби комісії.

Відзначається, що в програмі було показано репортаж про події в Литві, що сталися 13 січня 1991 року, в якому «спотворювалися історичні факти з метою вплинути на думку і поведінку різновікової аудиторії».

Нагадаємо, у лютому Європейська комісія ухвалила, що рішення литовського регулятора призупинити на три місяці мовлення російського телеканалу «РТР-Планета» відповідає законодавству Європейського союзу.

Литовська влада проінформували Комісію в грудні 2016 року, що російськомовний канал «РТР-Планета», який веде трансляції в Литві зі Швеції, поширює контент, який розпалює ворожнечу. Тому литовські власті припинили ретрансляцію каналу на три місяці, йдеться в повідомленні Єврокомісії.

Литва діяла на підставі Директиви з телерадіомовлення (AVMSD), яка забороняє розпалювання ворожнечі. Єврокомісія визнала рішення литовської влади щодо «РТР-Планета» відповідним і обґрунтованим.

Комісія вже вдруге розглядає рішення про припинення ретрансляції «РТР-Планета» в Литві через підбурювання до ворожнечі. Минулого разу Литва призупинила мовлення телеканалу в квітні 2015 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1319
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Медіаексперт
2578 дн. тому
Литовці втомилися від духовноскрєпного лайна? Розумію...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду