detector.media
09.04.2017 17:01
Литва виключила на місяць російський канал «ТВ Центр»
Литва виключила на місяць російський канал «ТВ Центр»
Комісія з питань телебачення і радіомовлення Литви вирішила обмежити на один місяць «вільний прийом» в республіці сигналу російського телевізійного каналу «ТВ Центр».

Про це повідомляє «Журдом».

Комісія встановила, що інформація в програмі «У центрі подій з Анною Прохоровою», яка транслювалася в ефірі 27 січня, порушує 19-ту статтю закону про інформування громадськості Литви, яка забороняє поширювати дезінформацію і розпалювати ворожнечу.

«Трансляція в Литовській Республіці обмежується на один місяць», - йдеться в повідомленні прес-служби комісії.

Відзначається, що в програмі було показано репортаж про події в Литві, що сталися 13 січня 1991 року, в якому «спотворювалися історичні факти з метою вплинути на думку і поведінку різновікової аудиторії».

Нагадаємо, у лютому Європейська комісія ухвалила, що рішення литовського регулятора призупинити на три місяці мовлення російського телеканалу «РТР-Планета» відповідає законодавству Європейського союзу.

Литовська влада проінформували Комісію в грудні 2016 року, що російськомовний канал «РТР-Планета», який веде трансляції в Литві зі Швеції, поширює контент, який розпалює ворожнечу. Тому литовські власті припинили ретрансляцію каналу на три місяці, йдеться в повідомленні Єврокомісії.

Литва діяла на підставі Директиви з телерадіомовлення (AVMSD), яка забороняє розпалювання ворожнечі. Єврокомісія визнала рішення литовської влади щодо «РТР-Планета» відповідним і обґрунтованим.

Комісія вже вдруге розглядає рішення про припинення ретрансляції «РТР-Планета» в Литві через підбурювання до ворожнечі. Минулого разу Литва призупинила мовлення телеканалу в квітні 2015 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY