Пасенюк назвав публікацію «Наших грошей» про його «тещу» фейком – «Наші гроші» майже впевнені у своїй рації

Пасенюк назвав публікацію «Наших грошей» про його «тещу» фейком – «Наші гроші» майже впевнені у своїй рації

28 Березня 2017
3195
28 Березня 2017
18:56

Пасенюк назвав публікацію «Наших грошей» про його «тещу» фейком – «Наші гроші» майже впевнені у своїй рації

3195
Керуючий директор компанії ICU та фінансовий радник Петра Порошенка Макар Пасенюк спростував інформацію у публікації видання «Наші гроші» про те, що його «тещу» Віру Ульянченко, яка у 2006-2009 роках очолювала Київську ОДА, судитимуть за зловживання службовим становищем та розкраданні майна за так зване мисливське «Сухолуччя» екс-президента Віктора Януковича
Пасенюк назвав публікацію «Наших грошей» про його «тещу» фейком – «Наші гроші» майже впевнені у своїй рації
Пасенюк назвав публікацію «Наших грошей» про його «тещу» фейком – «Наші гроші» майже впевнені у своїй рації

У коментарі «Детектору медіа» Макар Пасенюк сказав, що Віра Ульянченко – не його теща, та назвав інформацію про його родичів, що є у публікації під назвою «Тещу порошенківського фінансиста Пасенюка судитимуть за мисливське "Сухолуччя" Януковича», фейком.

«Змушений засмутити всіх, кого так схвилювала чергова "сенсація", до якої ЗМІ приписали мене і моїх родичів. У відповідь на публікації видань "Наші гроші" і "Економічна правда" (репост з сайту "Наші гроші") в яких говорилося, що нібито моя теща піддається судовим переслідуванням, я доводжу до відома всіх зацікавлених сторін, що моя теща ні в якій мірі не піддається судовим переслідуванням, оскільки моя теща – не Віра Ульянченко», – сказав він.

Видання «Наші гроші» в своєму матеріалі посилається на повідомлення порталу «Судова влада України». Судячи з публікації, восени прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо 18 осіб, серед яких колишня голова Київської обласної держадміністрація Віра Ульянченко». 

«Шевченківський районний суд м. Києва призначив на 13 квітня слухання по суті справи щодо незаконної передачі у власність екс-президента Віктора Януковича угіддя в урочищі Сухолуччя в Київській області площею 17,48 га», - пише видання.

У публікації «Наші гроші» пояснюють родинні зв’язки між пані Ульянченко та паном Пасенюком так:  «Ульянченко – теща керуючого директора компанії ICU Макара Пасенюка, який є фінансовим радником президента Петра Порошенка. Олена Пасенюк – дочка від першого шлюбу Віктора Івченка, чоловіка Ульянченко. Олена Пасенюк у фейсбуку вказала, що працює в ING Bank Ukraine, а родом вона з Одеси. Родом з Одеської області також Івченко, який працював в регіоні до 1992 року».

Також йдеться про те, що його жінка, пані Пасенюк, начебто, отримала від пані Ульяненко частину земельної ділянки держпідприємства.

«У 2008 році на підставі розпоряджень голови Київської ОДА Ульянченко із постійного користування ДП «Київське лісове господарство» було вилучено 6,99 га лісів, змінено їх цільове призначення на землі сільськогосподарського призначення та безоплатно передано у власність 7 громадян. Серед тих отримав землю, була Пасенюк Олена Вікторівна. Прокуратура не змогла поки що повернути ці ділянки у власність держпідприємства», – пише видання «Наші гроші».

Пан Пасенюк це заперечує: «Також офіційно заявляю, що моя дружина Олена Пасенюк не є і не була власником майна, про який йде мова в даних публікаціях. І в ING Bank Ukraine моя дружина вже давно не працює. Все це легко перевірити. Але ніхто навіть не спромігся цього зробити. Дуже симптоматично, що жодне з видань, які поширювали неправдиву інформацію про людей, які не мають відношення до цієї історії, не змогло розібратися родинні зв'язки фігурантів публікації».

Він також зазначив, що видання мали б уточнити інформацію у фігурантів матеріалу.

«Маючи доступ до відкритих реєстрів даних і всі технічні можливості перевіряти інформацію і задавати питання фігурантам публікації – як Макарові Пасенюку, так і Вірі Ульянченко, наші ЗМІ не користуються цими можливостями, а вважають за краще публікувати фейки», – додав він.

Олекса Шалайський, головний редактор сайту «Наші гроші», сказав у коментарі «Детектору медіа», що у разі, якщо буде доведено помилку, видання опублікує спростування.

«Усі наші дослідження показують, що дружина Макара Пасенюка – це все-таки дочка Віктора Івченка. Зрозуміло, що в юридичному аспекті Віра Ульянченко, яка є другою дружиною  Івченка, не є тещею, фактично ж – так. У кожному випадку ми дещо змінили заголовок – дописавши слово "названою тещею" і проведемо додаткові дослідження. Якщо виявиться, що ми все таки помилялись (а невеликий відсоток цього існує), то ми, безумовно, опублікуємо спростування. Однак поки що всі факти свідчать на користь нашої версії», - сказав він.

Головред також зазначив, що згідно з реєстром дружина Пасенюка станом на сьогодні справді не володіє земельними ділянками. «Однак ділянка, про яку йде мова, була отримана ще в 2008 році, а відтак до комп’ютеризованого держреєстру ще не потрапила.  Разом із тим судове рішення, на яке ми посилаємось, свідчить, що  ділянку отримала повна тезка Олени Вікторівни Пасенюк, а ще однієї такої людини з такими ж ПІБ в Україні нам знайти поки що не вдалось», - сказав Олекса Шалайський.

На фото: Макар Пасенюк

Фото: BIZ.liga.net(Biz.liga.net)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3195
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду