Нищук анонсував обрання керівника і наглядової ради Українського інститут книги

Нищук анонсував обрання керівника і наглядової ради Українського інститут книги

24 Березня 2017
1949
24 Березня 2017
14:24

Нищук анонсував обрання керівника і наглядової ради Українського інститут книги

1949
Міністерство культури планує наступного тижня буде оголошено конкурс на обрання керівника Українського інституту книги та складу його наглядової ради.
Нищук анонсував обрання керівника і наглядової ради Українського інститут книги
Нищук анонсував обрання керівника і наглядової ради Українського інститут книги

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр культури України Євген Нищук, повідомляє «Укрінформ».

«Хочу згадати про Український інститут книги. Ми покладаємо на цю інституцію величезні надії, сподіваємося, що її повноцінна діяльність зможе перетворити вітчизняну видавничу справу на культурну індустрію європейського зразка, сформувати єдиний книжковий ринок в Україні, забезпечити за допомогою української книжки вільний доступ громадян до всіх сфер сучасних знань, відродити культуру читання», - сказав міністр.

За його словами, важливо, що проект статуту Українського інституту книги розроблявся за участі фахового середовища. «Адже необхідно, щоб цій інституції довіряли. Наразі Міністерство опрацьовує структуру і штатний розпис інституту. Найближчими днями, а саме на тому тижні буде оголошено конкурс на посаду директора інституту і на прийом заявок від кандидатів до складу його наглядової ради», - зауважив міністр культури.

Нагадаємо, з 2017 року Державний комітет телебачення і радіомовлення перестав розпоряджатися коштами на випуск книжкової продукції за програмою «Українська книга». Із цього року державним замовником на випуск книговидавничої продукції стане нова інституція зі сфери управління Міністерства культури — Український інститут книги, створення якого передбачене ухваленим у 2016 році з ініціативи народного депутата Миколи Княжицького законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи державного управління у книговидавничій сфері».

Тож у держбюджеті-2017 у Міністерства культури з’явилася нова бюджетна програма «Забезпечення діяльності Українського інституту книги, випуск книжкової продукції за програмою "Українська книга"». На неї передбачено 80 млн грн. Для порівняння, минулорічні видатки Держкомтелерадіо за програмою «Українська книга» були майже вдвічі меншими — 41 млн 575,6 тис. грн.

Фото: espreso.tv

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1949
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду