Документальний фільм Олеся Саніна визнано найкращим на кінофестивалі у США

Документальний фільм Олеся Саніна визнано найкращим на кінофестивалі у США

23 Березня 2017
2418
23 Березня 2017
18:18

Документальний фільм Олеся Саніна визнано найкращим на кінофестивалі у США

2418
Фільм «Переломний момент: Війна за демократію в Україні», співрежисерами якого виступили володар трьох «Оскарів» Марк Джонатан Харріс та режисер українського фільму «Поводир» Олесь Санін, визнано найкращим документальним фільмом на 23-му міжнародному кінофестивалі у Сан-Луїс-Обіспо.
Документальний фільм Олеся Саніна визнано найкращим на кінофестивалі у США
Документальний фільм Олеся Саніна визнано найкращим на кінофестивалі у США

Про це повідомляє Pronto Film.

Фільм охоплює період 2013-2016 років, який обернувся для України часом випробувань і викликів. У фільмі зібрані кіносвідчення політичних, кримінальних, військових злочинів та терактів на території України. За час роботи над фільмом було записано 86 інтерв’ю з учасниками подій на Майдані та сході України і зафільмовано майже 600 годин робочого кіноматеріалу.

Це вже друга перемога фільму «Переломний момент: Війна за демократію в Україні, який до цього було визнано найкращим документальним фільмом кінофестивалю EtCultura у Флориді (США). Українська прем’єра фільму на провідних телеканалах України відбулася у лютому 2017-го, до річниці пам'яті Небесної сотні.

«На покази "Переломного моменту" були розкуплені усі квитки. Коли на церемонії нагородження я висловив подяку українському народу за те, що в часи "альтернативних фактів" і "фейкових новин" вони досі вірять у те, що "правда – понад усе", аудиторія у 800 осіб вибухнула 30-секундними оваціями. Було неймовірно відчувати, наскільки фестиваль і люди в Сан-Луїс-Обіспо підтримали "Переломний момент" і нерівну боротьбу України за демократію», - сказав сценарист фільму Пол Волянський.

SLO Film Fest – фестиваль незалежного кіно, який проходить у березні у Сан-Луїс-Обіспо, штат Каліфорнія.

Нагадаємо, 16 лютого в столичному кінотеатрі відбулася українська прем’єра документального фільму «Переломний момент: Війна за демократію в Україні», створеного завдяки співпраці українського режисера Олеся Саніна та оскароносного американського постановника Марка Джонатана Харріса.

Як сказав режисер Олесь Санін, стрічку «Переломний момент: Війна за демократію в Україні» транслюватимуть не тільки декілька українських телеканалів («Україна», «1+1» і «Еспресо»), а й великі закордонні медіа.

На фото - кадр з фільму

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2418
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду