Україна не надає світу достатньо реальної інформації про себе – посол Японії

Україна не надає світу достатньо реальної інформації про себе – посол Японії

18 Березня 2017
4055
18 Березня 2017
18:20

Україна не надає світу достатньо реальної інформації про себе – посол Японії

4055
Посол Японії в Україні Шигекі Сумі вважає, що Україна не активно доносить світу свою позицію і реальну інформацію про себе, на відміну від російських ЗМІ.
Україна не надає світу достатньо реальної інформації про себе – посол Японії
Україна не надає світу достатньо реальної інформації про себе – посол Японії

Про це він заявив в інтерв'ю виданню «Новое время».

«Україна не дуже активно доносить свою позицію у зовнішній світ, транслює реальну інформацію про себе, на відміну від агресивних, але професійно працюючих російських інформагентств та телеканалів», - сказав Шигекі Сумі.

Посол також зазначив, що з початком російської агресії Японія безперервно підтримує Україну з метою відновлення і здобуття нею економічної стабільності, що є ключовим питанням.

«Для Японії велике значення має стабільність міжнародного співтовариства. Будучи великим постачальником товарів та послуг на світовий ринок, ми потребуємо стабільності і спокою у всьому світі. Заворушення, що відбуваються у вашій країні, негативно впливають не тільки на обстановку європейського регіону, але й на загальний стан справ у світі», - відповів Шигекі Сумі на питання, чому, на його погляд, тільки Японія зі всього азіатського регіону підтримала санкції проти РФ.

Політик також підкреслив, що японці співпереживають і співчувають українському народу на тлі російської агресії в Криму і на Донбасі.

«У січні цього року я ненадовго їздив в Токіо на нараду послів. Ми з дружиною вирішили зробити невелику подорож до Хіросіми. Викликали таксі. Розговорилися з водієм, і він поцікавився, звідки я. Я відповів: Токіо, але в даний період життя працюю в Україні. І таксист емоційно відреагував: “А-а! Україна! Передайте українцям мої найкращі побажання та слова підтримки! Тримайтеся!», - сказав Шигекі Сумі.

Нагадаємо, на початку 2016 року відповідно до закону «Про систему іномовлення України» було створено ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» на базі ДТРК «Всесвітня служба УТР». У квітні генеральним директором ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» була призначена Людмила Березовська, до того – старт-продюсер 5-го каналу.

За законом система державного іномовлення крім «Мультимедійної платформи іномовлення України» включає також і державне інформаційне агентство «Укрінформ».

На початку 2017 року розпочався процес ліквідації ДТРК «Всесвітня служба УТР». Раніше заступник міністра інформполітики Артем Біденко повідомив «Детектору медіа», що процес ліквідації УТР триватиме кілька місяців – можливо, рік.

На фото – Шигекі Сумі

Фото: Олександр Медведєв / НВ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4055
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду