Кабмін хоче дозволити Міноборони засновувати телерадіоорганізації

Кабмін хоче дозволити Міноборони засновувати телерадіоорганізації

9 Березня 2017
3602
9 Березня 2017
17:36

Кабмін хоче дозволити Міноборони засновувати телерадіоорганізації

3602
Кабінет Міністрів України хоче надати Міністерству оборони України право засновувати телерадіоорганізації.
Кабмін хоче дозволити Міноборони засновувати телерадіоорганізації
Кабмін хоче дозволити Міноборони засновувати телерадіоорганізації

Уряд уже розробив проект відповідних змін до Положення про Міністерство оборони України і відправив його на погодження до інших державних органів та відомств.

9 березня проект урядової постанови погодила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Нагадаємо, що в Україні відбулося роздержавлення телебачення і радіо: державні телерадіокомпанії (національні та регіональні) були об’єднані та перетворені на суспільного мовника – Національну суспільну телерадіокомпанію України, яка де-юре розпочала роботу в січні 2017 року. Єдиним державним мовником залишилася Мультимедійна платформа іномовлення України (телеканал UATV), діяльність якої спрямована на зарубіжну аудиторію. Іномовлення не має права мовити в ефірі та в кабельних мережах всередині України (хоча може прийматися глядачами через супутник).

У структурі Міноборони функціонує Центральна телерадіостудія, яка випускає телепрограми для різних телеканалів та для YouTube-каналу «Військове телебачення України», а також спільно з приватними радіокомпаніями реалізує проект радіостанції «Армія ФМ». У Міноборони також була власна телерадіокомпанія «Бриз» - військова телерадіоорганізація Військово-морських сил України, яка мовила в телевізійному та радіоефірі в Севастополі. Але після анексії Криму вона була переміщена до Одеси та переформатована в продакшн-студію.

Тим часом парламент планує внести зміни до законодавства щодо роздержавлення преси. 1 листопада 2016 року Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу законопроект № 5008, який передбачає надати право Міністерству оборони України та військово-цивільним адміністраціям на час проведення АТО на створення друкованого ЗМІ, яке фінансуватиметься за кошти державного бюджету.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3602
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
хм
2602 дн. тому
Забули про державний канал "РАДА" і телеканал "Енергоатом" з Варашу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду