У 2016 році до суду передано 31 справу щодо порушень прав журналістів – ІМІ

У 2016 році до суду передано 31 справу щодо порушень прав журналістів – ІМІ

6 Березня 2017
1781
6 Березня 2017
13:00

У 2016 році до суду передано 31 справу щодо порушень прав журналістів – ІМІ

1781
За інформацією Генеральної прокуратури України, у 2016 році до суду з обвинувальним актом направлено 30 кримінальних проваджень та одне – з угодою про примирення.
У 2016 році до суду передано 31 справу щодо порушень прав журналістів – ІМІ
У 2016 році до суду передано 31 справу щодо порушень прав журналістів – ІМІ

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на відповідь ГПУ.

19 проваджень було направлено до суду за ч. 1 ст. 171 КК України (Незаконне вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку із своєю професійною діяльністю, незаконна відмова у доступі журналіста до інформації, незаконна заборона висвітлення окремих тем, показу окремих осіб, критики суб’єкта владних повноважень, а так само будь-яке інше умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності);

1 провадження за ч. 2 ст. 171 КК України (Вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю);

3 провадження за ч. 1 ст. 345-1 КК України (Погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста, його близьких родичів чи членів сім’ї у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності);

6 проваджень за ч. 2 ст. 345-1 КК України (Умисне заподіяння журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності), одне з яких передано до суду з угодою про примирення.

2 провадження за ч. 1 ст. 347-1 КК України ( Умисне знищення або пошкодження майна, що належить журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї, у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності).

Як повідомляв ІМІ, у 2016 році на неокупованій території України ІМІ зафіксував 264 випадки порушень свободи слова, що приблизно на 15% менше, ніж минулого року (у 2015 році ІМІ зафіксував 310 порушень свободи слова в Україні, у 2014 році – 995 випадків).

У 2015 році було передано до суду 11 кримінальних проваджень за 171 статтею ККУ.

Фото: Новое время

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1781
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду