Фестиваль «Кіномедіа-2016» оголосив імена переможців

Фестиваль «Кіномедіа-2016» оголосив імена переможців

27 Лютого 2017
2981
27 Лютого 2017
17:12

Фестиваль «Кіномедіа-2016» оголосив імена переможців

2981
24 лютого відбулася церемонія нагородження переможців фестивалю короткометражних фільмів «Кіномедіа-2016», організованого Незалежною асоціацією телерадіомовників.
Фестиваль «Кіномедіа-2016» оголосив імена переможців
Фестиваль «Кіномедіа-2016» оголосив імена переможців

Цього року на кінофестиваль було подано 36 фільмів, повідомляє прес-служба фестивалю. 15 робіт були відібрані до фіналу та змагалися за гран-прі конкурсу – грошовий приз у розмірі 10 тис. грн. Переможці у чотирьох основних номінаціях конкурсу, а саме«Анімаційне кіно», «Експериментальне кіно», «Ігрове кіно» та «Документальне кіно», отримали сертифікати на 5 тис. грн.

Головною темою «Кіномедіа-2016» була «Безпека життєдіяльності в соцмережах», тому окрім традиційних стрічок про медіа та їх роль у житті суспільства, на конкурс приймалися фільми про небезпеки та ризики, пов’язані з використанням соціальних мереж, а також способи захисту інформації в інтернеті .

Гран-прі фестивалю виборов анімаційний фільм InfSide режисера Тетяни Ясінчук. Головна теза фільму – «Inf означає інформація».

Переможцем у номінації «Анімаційне кіно» стала команда зі Львова – Олександра Сіммуль, Роман Скрипник, Ніярє Шевкієва – із фільмом «Омана соцмереж» про небезпеку соціальних мереж, яку показано через історії чотирьох героїв.

Переможці у номінації «Ігрове кіно» – команда із Києва – Віктор Полторацький, Тетяна Смолінська, Олена Ковальська, Зоя Кулик, Юрій Смолінський із фільмом «Планшет», який розкриває тему впливу ґаджетів на поведінку дітей та зміну їх настроїв.

Переможець у номінації «Документальне кіно» – фільм «Гра вдвох» від режисерського дуету Діани Грушанської та Юлії Бараболі, що змальовує історію молодого хлопця, який потрапляє у віртуальний світ, де фейсбук диктує свої правила.

У номінації «Експериментальне кіно» перемогу отримав фільм «За цирк без тварин!» Василя Павука про те, чи може бути суспільство кращим, ніж ті, на котрих воно весь час нарікає і котрих воно нескінченно обирає.

Приз глядацьких симпатій здобув фільм «Пятница, или Завтра лучше, чем вчера» Олександра Чернобая з Харкова.

За перемогу у спеціальному Конкурсі анімаційних фільмів на тему «Медіаграмотність» змагалися 19 робіт і перше місце виборов фільм Besmart Іванни Шептицької.

Цього року роботи учасників оцінювало журі, до якого увійшли:

  • Володимир Войтенко – український кінознавець, головний редактор сайтів «Кіноколо» і «Сценарна майстерня», ведучий авторської телепрограми «Арґумент-кіно»;
  • Анна Дем'яненко – українська режисерка, сценаристка, програмна директорка Міжнародного кінофестивалю EuregionShorts (ЄуриджинШотс) (Нідерланди), засновниця кінофестивалю KieVino (КієВино) і Міжнародного марганецького кінофестивалю, співзасновниця і виконавча продюсерка Міжнародного кінофестивалю uFilmFest (ЮфільмФест);
  • Ярослава Руденко-Шведова – українська художниця-мультиплікатор, режисерка, сценаристка (у творчому доробку - «Пригоди Котигорошка та його друзів»), лауреатка премії Лесі Українки;
  • Михайлина Скорик – медіатренерка, в минулому – головна редакторка сайту podrobnosti.ua, порталу tochka.net, випускова редакторка на телеканалах «1+1», Business, «Україна»;
  • Мар'яна Закусило – журналістка, заступниця шеф-редактора інтернет-видання «Детектор медіа».

Нагадаємо, «Кіномедіа» – некомерційний кінофестиваль про принципи роботи газетярів, репортерів, телеведучих, практиків PR і інших, хто пише, знімає, розповідає та творить у сфері медіа. Незмінний слоган «Кіномедіа» – «Роздягни медіа в кіно!». Фестиваль щороку організовує Незалежна асоціація телерадіомовників за підтримки Національного фонду підтримки демократії (NED) та фонду SIDA.

У минулі роки гран-прі «Кіномедіа» здобули: Катерина Кривошей за стрічку «Медіа з вами» (2010), Іван Гавриляк за фільм «Як це було» (2011), Анастасія Гавінська за стрічку Deadline (2012), Максиміліан Уразов за фільм «Те, що лікар приписав» (2013), Максим Люков за стрічку «Репортер» (2014), Ірина Кузьміч, Наталія Матюшина, Тетяна Пінькас за фільм «Нелекція» (2015).

На фото: почесна президент Незалежної асоціації телерадіомовників Тетяна Лебедєва і володарка гран-прі «Кіномедіа-20016» Тетяна Ясінчук

Фото: прес-служба «Кіномедіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2981
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кам'янець-Подільський!
2614 дн. тому
а чому у статті не вказано, що переможці 4 номінацій, і зокрема, володарка гран-прі - це представники Кам'янця-Подільського??? що за дискримінація?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду