ЗМІ некоректно висвітлюють тему щодо обмеження видавничої продукції з РФ та окупованих територій  – Держкомтелерадіо

ЗМІ некоректно висвітлюють тему щодо обмеження видавничої продукції з РФ та окупованих територій – Держкомтелерадіо

22 Лютого 2017
1654
22 Лютого 2017
12:00

ЗМІ некоректно висвітлюють тему щодо обмеження видавничої продукції з РФ та окупованих територій – Держкомтелерадіо

1654
Державний комітет телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо) заявляє, що Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту» обмежено, а не заборонено ввезення видавничої продукції з країни-агресора і вважає, що українські ЗМІ некоректно викладають суть документа
ЗМІ некоректно висвітлюють тему щодо обмеження видавничої продукції з РФ та окупованих територій  – Держкомтелерадіо
ЗМІ некоректно висвітлюють тему щодо обмеження видавничої продукції з РФ та окупованих територій  – Держкомтелерадіо

Про це йдеться в прес-релізі Держкомтелерадіо.

«Зокрема висловлюються припущення, що відтепер ввезення видавничої продукції з Російської Федерації начебто заборонено. Такі заяви не мають нічого спільного з реальним станом речей, оскільки Законом передбачено не заборону, а лише обмеження ввезення видавничої продукції з країни-агресора шляхом недопуску на митну території України продукції антиукраїнського змісту», – зазначили в Держкомтелерадіо.

Тож, з 1 січня 2017 року видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена на її території за умови наявності відповідного дозволу.

Нагадаємо, внесений Кабінетом Міністрів законопроект № 5114 «Про внесення змін у деякі закони України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту» було ухвалено Верховною Радою 8 грудня, його підтримали 237 депутатів.

Закон було підписано Президентом України 30 грудня 2016 року. 1 січня 2017 року він набув чинності.

Дозволи надаватиме Держкомтелерадіо на підставі аналізу й оцінки спеціально створеної при відомстві експертної ради.

Розповсюдження російських книг без відповідного дозволу каратиметься штрафами. Водночас громадяни матимуть право ввозити російські книги без спеціального дозволу в кількості не більше 10 примірників на людину.

Додатково цей закон заборонив використання друкованих ЗМІ для «популяризації або пропаганди держави-агресора та її органів влади, представників органів влади держави-агресора та їхніх дій, що створюють позитивний образ держави-агресора, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1654
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду