detector.media
22.02.2017 12:00
ЗМІ некоректно висвітлюють тему щодо обмеження видавничої продукції з РФ та окупованих територій – Держкомтелерадіо
ЗМІ некоректно висвітлюють тему щодо обмеження видавничої продукції з РФ та окупованих територій  – Держкомтелерадіо
Державний комітет телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо) заявляє, що Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту» обмежено, а не заборонено ввезення видавничої продукції з країни-агресора і вважає, що українські ЗМІ некоректно викладають суть документа

Про це йдеться в прес-релізі Держкомтелерадіо.

«Зокрема висловлюються припущення, що відтепер ввезення видавничої продукції з Російської Федерації начебто заборонено. Такі заяви не мають нічого спільного з реальним станом речей, оскільки Законом передбачено не заборону, а лише обмеження ввезення видавничої продукції з країни-агресора шляхом недопуску на митну території України продукції антиукраїнського змісту», – зазначили в Держкомтелерадіо.

Тож, з 1 січня 2017 року видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена на її території за умови наявності відповідного дозволу.

Нагадаємо, внесений Кабінетом Міністрів законопроект № 5114 «Про внесення змін у деякі закони України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту» було ухвалено Верховною Радою 8 грудня, його підтримали 237 депутатів.

Закон було підписано Президентом України 30 грудня 2016 року. 1 січня 2017 року він набув чинності.

Дозволи надаватиме Держкомтелерадіо на підставі аналізу й оцінки спеціально створеної при відомстві експертної ради.

Розповсюдження російських книг без відповідного дозволу каратиметься штрафами. Водночас громадяни матимуть право ввозити російські книги без спеціального дозволу в кількості не більше 10 примірників на людину.

Додатково цей закон заборонив використання друкованих ЗМІ для «популяризації або пропаганди держави-агресора та її органів влади, представників органів влади держави-агресора та їхніх дій, що створюють позитивний образ держави-агресора, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY