На Одещині журналіста видворили з засідання комісії міськради

На Одещині журналіста видворили з засідання комісії міськради

21 Лютого 2017
1273
21 Лютого 2017
18:01

На Одещині журналіста видворили з засідання комісії міськради

1273
Члени постійної комісії з соціальних питань Подільської міської ради (Одеська область) видалили журналіста зі свого засідання, вирішивши проводити його в закритому режимі.
На Одещині журналіста видворили з засідання комісії міськради
На Одещині журналіста видворили з засідання комісії міськради

Про це повідомляє інформагентство «Трасса Е-95».

У плані роботи постійної комісії, який попередньо був розміщений на офіційному сайті Подольська, значилися лише три проекти рішень: Програма компенсації пільгових перевезень на міських маршрутах, Програма розвитку футболу та внесення змін до Програми соціальної підтримки населення міста. Жоден з проектів рішень не містить персональних даних або конфіденційної інформації, зазначає інформагентство.

Водночас члени соціальної комісії одноголосно проголосували за проведення засідання в закритому режимі. Це рішення підтримали депутати Наталія Якубовська (Блок Петра Порошенка), Наталя Крушельницька (Радикальна партія Олега Ляшка), Наталія Кулик (Опозиційний блок), Тетяна Цуркан (Радикальна партія Олега Ляшка) і Олег Петренко (БПП).

Також за проведення закритого засідання проголосувала Лариса Панюшкевіч (Радикальна партія Олега Ляшка), яка є головою комісії з питань депутатської етики. Саме вона запропонувала колегам: «Проведемо закрито через те, що треба розібратися тісно!».

Крім того глава комісії з соціальних питань Якубовська на камеру заявила, що буде проводитися засідання відразу двох комісій. Однак в плані роботи засідання другої не значилося. Присутня Панюшкевіч проводити збори не мала права, адже інші члени комісії з питань депутатської етики були відсутні. Вона не могла й ініціювати закрите засідання комісії з соцпитань, до складу якої не входить.

Секретар міськради Галина Волошина, попросивши журналіста вийти, мотивувала це тим, що «комісія закрита для незапрошених».

Як роз’яснив медіаюрист ІМІ Роман Головенко, «Закон про місцеве самоврядування визначає постійні комісії ради як органи самої ради, а не окремі суб’єкти владних повноважень, тому п. 4 ст. Закону про доступ до інформації (щодо відкритості засідань) на них не розповсюджується».

«Єдині гарантії закріплені тим же Законом України про місцеве самоврядування, але вони стосуються документів, створених за підсумками роботи комісій (ч. 10 ст. 47): "Висновки і рекомендації постійної комісії, протоколи її засідань є відкритими та оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації"», - резюмував Головенко.

Нагадаємо, у січні журналісти центральних та одеських медіа висловили рішучий протест проти вибіркового запрошення ЗМІ на публічні заходи за участю нового голови Одеської облдержадміністрації Максима Степанова.

Фото, відео: «Трасса Е-95»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1273
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду