Журналісти протестують проти вибіркового запрошення на публічні заходи Одеської ОДА

Журналісти протестують проти вибіркового запрошення на публічні заходи Одеської ОДА

19 Січня 2017
1156
19 Січня 2017
10:54

Журналісти протестують проти вибіркового запрошення на публічні заходи Одеської ОДА

1156
Журналісти центральних та одеських медіа висловлюють рішучий протест проти вибіркового запрошення ЗМІ на публічні заходи за участю нового голови Одеської облдержадміністрації Максима Степанова.
Журналісти протестують проти вибіркового запрошення на публічні заходи Одеської ОДА
Журналісти протестують проти вибіркового запрошення на публічні заходи Одеської ОДА

Про це йдеться у відкритому зверненні журналістів та громадських активістів до голови ОДА, повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

«Ми, журналісти центральних та регіональних ЗМІ, громадські активісти, висловлюємо свою стурбованість та занепокоєння з приводу налагодження співпраці між Вами, як посадовою особою державного органу влади та журналістською спільнотою. 18 січня в приміщенні Одеської ОДА відбулася Ваша прес-конференція, на жаль, інформацію про цей захід отримали лише обрані ЗМІ, яким надходили особисті телефонні дзвінки від співробітників ОДА», - йдеться у зверненні.

Журналісти зазначають, що 18 січня такий прецедент стався вперше за багато років.

При цьому автори звернення зауважують, що відповідна база даних контактів ЗМІ є у розпорядженні відповідальних за зв’язки зі ЗМІ підрозділів облдержадміністрації. «Більше того, журналістам низки видань повідомили про те, що в ОДА немає достатньо місця для того, щоб запросити всіх охочих. Гадаємо, пояснювати абсурдність цього твердження немає потреби – це очевидно. Висловлюємо рішучий протест проти подібних підходів з боку ОДА щодо взаємодії зі ЗМІ та мусимо констатувати, що вибіркове спілкування з журналістами не сприяє розвитку свободи слова і аж ніяк не є ознакою прямої демократії», - йдеться у документі.

Журналісти сподіваються, що подальші кроки нового голови ОДА Максима Степанова не будуть пов’язані з іншими утисками свободи слова й він вдасться до оперативних та ефективних заходів задля недопущення подібних ситуацій в майбутньому, а також «налагодження конструктивної співпраці з усіма без винятків ЗМІ й забезпечення відкритості діяльності ОДА у відповідності із Законами України та міжнародними стандартами». Адже, як підкреслили медійники, в цьому зацікавлені як жителі Одещини, так і представники влади».

Звернення до голови Одеської облдержадміністрації підписали 29 журналістів та громадських активістів.

Нагадаємо, 18 січня на першу зустріч з новим одеським губернатором змогли потрапити не всі журналісти. У коментарі «Детектору медіа» начальник відділу внутрішньої інформаційної політики Одеської ОДА Юрій Жаров повідомив, що це була зустріч, а не прес-конференція, на яку зібралися журналісти, які телефонували до приймальні і просили про інтерв'ю. Пан Жаров додав, що зараз відомство розробляє комунікаційний майданчик для роботи з пресою, а сам Максим Степанов на брифінгу заявив, що не планує «закриватися» від преси.

Фото - ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1156
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду