У Великій Британії заявляють, що Росії посилила кібершпигунство

У Великій Британії заявляють, що Росії посилила кібершпигунство

12 Лютого 2017
1420
12 Лютого 2017
11:47

У Великій Британії заявляють, що Росії посилила кібершпигунство

1420
Новий глава Центру національної кібербезпеки (NCSC) Великої Британії Кіаран Мартін заявив, що Російська Федерація посилила кібератаки з метою викрадення даних у сфері оборони та закордонної політики з урядових установ у Британії.
У Великій Британії заявляють, що Росії посилила кібершпигунство
У Великій Британії заявляють, що Росії посилила кібершпигунство

Про це він сказав в інтерв’ю газеті The Sunday Times, повідомляє «Укрінформ».

«Британія зіштовхується з 60 кібератаками щомісяця, включаючи спроби профінансованих Росією хакерів викрасти дані у сфері оборони та закордонних справ з урядових установ», - заявив Мартін.

За його словами, Росія загалом збільшила свою агресію в кіберпросторі. Зокрема, глава NCSC відзначив зростання кількості кібератак на «незахищені цілі», а саме місцеві ради, благодійні установи та університети, де хакери намагаються дістати персональні дані або наукові розробки.

Стурбованість Британії також викликає зростання кремлівської пропаганди за рахунок збільшення кількості російських медіа, що поширюють «фейкові» новини.

Новий глава NCSC також анонсував відкриття королевою Великої Британії нового кіберцентру в вівторок, 14 лютого.

Раніше повідомлялося, що у школах Англії з'являться уроки кібербезпеки, на яких шукатимуть потенційних експертів для захисту держави від хакерських атак.

Як наголошують у британському уряді, загроза зламу інтернет-систем із злочинним наміром або в інтересах іноземних держав стоїть в одному ряду з тероризмом, шпигунством і зброєю масового ураження.

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон заявляє, що Росія використовує кібератаки, щоб підірвати демократію в США і Європі. Також він звинуватив російський уряд у «регулярній брехні» і заявив про усталену модель кібератак.

Міністр також підкреслив, що слід притягнути до відповідальності такі російські ЗМІ, як RT (Russia Today) і Sputnik, за поширення дезінформації «в радянському стилі».

Раніше про кібератаки на державні установи з боку Росії повідомляли Україна, США, Німеччина, Франція, Литва, Велика Британія, Чехія, Нідерланди, Польща, Швеція, Італія та інші країни.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1420
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду