Уряд Німеччини фіксує десятки кібератак на день

Уряд Німеччини фіксує десятки кібератак на день

13 Січня 2017
3122
13 Січня 2017
18:21

Уряд Німеччини фіксує десятки кібератак на день

3122
Хакери атакують комп'ютери німецького уряду в середньому 20 разів на день. У Німеччині також стривожені збільшенням активності російських шпигунських служб.
Уряд Німеччини фіксує десятки кібератак на день
Уряд Німеччини фіксує десятки кібератак на день

Про це у п'ятницю, 13 січня, пише Bild, передає «Укрінформ».

«Федеральний уряд реєструє близько 20 висококваліфікованих хакерських атак на свої комп'ютери на день», - інформує таблоїд.

При цьому щонайменше одна така спроба на тиждень виходить, судячи з усього, з боку спецслужб.

Німецький парламент зазнав найбільшої у своїй історії атаки навесні 2015 року, після чого довелося повністю замінити IT-інфраструктуру, що коштувало 1,4 млн євро.

До того ж, як зазначає видання, з'являється дедалі більше вказівок на те, що «співробітники російських шпигунських служб» намагаються вербувати німецьких депутатів. Таку відповідь отримали на свій запит депутати бундестагу від фракції «Лівих».

Бундесвер у свою чергу ставав об'єктом хакерських атак «мільйони разів». У 2016 році Міноброни Німеччини зафіксувало за неповною статистикою понад 47 мільйонів спроб зламати його сервери, з яких 9 мільйонів оцінюються як такі, що «мають високий ступінь небезпеки» (це на півмільйона більше, ніж у попередньому році).

Нагадаємо, Федеральна служба захисту конституції Німеччини повідомила, що російські структури були причетні не лише до втручання у вибори в США, але також до атак на сервери ОБСЄ.

Раніше стало відомо, що Федеральний уряд Німеччини передбачає, що на наступну виборчу кампанію до парламенту країни можуть впливати російські кібератаки і кампанії з дезінформації в інтернеті. За інформацію міністерства внутрішніх справ Німеччини, Росія втручатиметься у парламентські вибори. Тому влада Німеччини має намір створити підрозділ з ІТ-фахівців, які протидіятимуть кібератакам на критично важливі об'єкти інфраструктури, наприклад, електростанції або системи водопостачання.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3122
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду