МВС оплатило судове стягнення «Українським новинам», але не повідомило, кому Аваков дарував зброю

МВС оплатило судове стягнення «Українським новинам», але не повідомило, кому Аваков дарував зброю

7 Лютого 2017
4226
7 Лютого 2017
16:55

МВС оплатило судове стягнення «Українським новинам», але не повідомило, кому Аваков дарував зброю

4226
На кореспондентський рахунок «Українських новин» надійшли 1 378 грн від Міністерства внутрішніх справ України як стягнення, накладене на МВС в рамках виконавчого провадження за рішенням Окружного адміністративного суду Києва у справі про відмову розкривати списки нагороджених вогнепальною зброєю міністром Арсеном Аваковим.
МВС оплатило судове стягнення «Українським новинам», але не повідомило, кому Аваков дарував зброю
МВС оплатило судове стягнення «Українським новинам», але не повідомило, кому Аваков дарував зброю

Про це повідомляють «Українські новини».

«Виплата стягнення згідно виконавчого листа Окружного адміністративного суду Києва від 22.11.2016 року у справі №826/5047/16», - йдеться у супровідних документах до платежу.

Раніше «Українські новини» отримали з відділу примусового виконання судових рішень Міністерства юстиції України повідомлення про відкриття 29 грудня 2016 року виконавчого провадження згідно виконавчого листа Окружного адміністративного суду Києва від 22.11.2016 року. Відповідно до тексту постанови, МВС має виконати рішення суду та надати у відповідь на запит «Українських новин» список нагороджених осіб протягом 10 робочих днів.

З МВС також буде стягнуто ще 6 400 грн виконавчого збору.

Редакція так і не отримала від міністерства списки нагороджених Аваковим зброєю.

«Роздана міністром Аваковим вогнепальна зброя була куплена за бюджетні кошти. Громадяни мають право знати, яким чином міністр розпорядився державним майном у вигляді нагородних пістолетів, кулеметів і гвинтівок. Достойних вибрав людей для заохочення? І якщо вони достойні нагороди – навіщо приховувати їх імена? Ними треба пишатися!

Серед нагороджених зброєю Аваковим – його політичні соратники і друзі, які не мають стосунку ні до міністерства, ні до служби, але отримали за рахунок бюджету по кілька одиниць зброї до дня народження або в інших випадках. Тому міністерство так вперто ігнорує здоровий глузд, рішення суду і продовжує приховувати списки нагороджених», – заявив директор «Українських новин» Денис Іванеско.

Нагадаємо, вперше інформаційне агентство «виграло в апеляційнному суді Києва справу у Міністерства внутрішніх справ стосовно оприлюднення інформації щодо нагородження іменною зброєю 4 жовтня. Тоді суд зобов'язав МВС розкрити на запит «Українських новин» списки тих, хто отримав нагородну вогнепальну зброю від міністра Арсена Авакова.

У листопаді «Українські новини» знову виграли суд проти МВС. Зокерма, Вищий адміністративний суд України відхилив касацію Міністерства внутрішніх справ України на рішення українських судів за позовом «Українських новин», які визнали незаконним оголошення в МВС «секретною» інформацію про осіб, які отримали відзнаку «Вогнепальна зброя» від міністра МВС Арсена Авакова і відмову надавати цю інформацію на запит інформагентства.

На фото - Арсен Аваков

Фото: УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4226
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду