«Українські новини» виграли апеляцію у МВС

«Українські новини» виграли апеляцію у МВС

4 Жовтня 2016
2481
4 Жовтня 2016
18:51

«Українські новини» виграли апеляцію у МВС

2481
4 жовтня інформаційне агентство «Українські новини» виграли в апеляційнному суді Києва справу у Міністерства внутрішніх справ стосовно оприлюднення інформації щодо нагородження іменною зброєю
«Українські новини» виграли апеляцію у МВС
«Українські новини» виграли апеляцію у МВС

Про це «Детектору медіа» повідомив головний редактор «Українських новин» Дмитро Кузьмін.

4 жовтня Київський апеляційний адміністративний суд розглянув апеляційну скаргу МВС на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва.

Рішення суду першої інстанції залишено без змін – МВС зобов'язане розкрити на запит «Українських новин» списки тих, хто отримав нагородну вогнепальну зброю від міністра Арсена Авакова

«Ми намагаємося змусити міністерство оприлюднити саме перелік нагороджених осіб. Вважаємо, що це важливо для суспільства. По-перше, таке нагородження –це використання державних коштів і суспільство має знає, яким чином вони витрачаються. А по-друге, таке нагородження – це публічна відзнака, і суспільство має право знати кого влада нагороджує, в тому числі і чи є серед таких відомі політики, члени уряду і парламентарі», – сказав пан Кузьмін.

Рішення апеляційного суду набуває законної сили незалежно від того, чи буде Міністерство оскаржувати його в касації.

Нагадаємо, 9 серпня окружний адміністративний суд Києва зобов'язав будинок відпочинку «Конча-Заспа» та комплекс відпочинку «Пуща-Водиця» Державного управління справами (ДУС) надати інформаційному агентству «Українські Новини» повний перелік мешканців, які користуються державними дачами, садовими будинками або іншими приміщеннями в зазначених комплексах

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2481
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду