Бойовикам дозволили не приховувати у повідомленнях військову присутність Росії на Донбасі

Бойовикам дозволили не приховувати у повідомленнях військову присутність Росії на Донбасі

3 Січня 2017
4520

Бойовикам дозволили не приховувати у повідомленнях військову присутність Росії на Донбасі

4520
Російські куратори бойовиків «ДНР/ЛНР» більше не цензурують повідомлення про російську військову присутність на Донбасі.
Бойовикам дозволили не приховувати у повідомленнях військову присутність Росії на Донбасі
Бойовикам дозволили не приховувати у повідомленнях військову присутність Росії на Донбасі

Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі відомий російський бойовик Олександр Жучковський, який воює на боці «ДНР» з перших днів конфлікту в Слов'янську (Донецька область), передає видання «Четвертая власть».

За словами Жучковського, раніше йому забороняли згадувати про присутність в Донбасі російських військових радників, кураторів і військових, але тепер заборону фактично знято.

«Приблизно з осені минулого року зникла цензура щодо демонстрації участі Росії (російських радників, "кураторів", військових) в ЛДНР. Раніше на згадки про це реагували (кому належить реагувати) суто несхвально і "били по руках". Більш того, ще в кінці 2014 року (я писав про це) співчуваючі з МВС мене попередили, що готується мій арешт в Ростовській обл., в тому числі за неодноразові свідчення дій російської армії на Донбасі.

Пізніше заборона на згадування про російську допомогу ЛДНР була знята, тепер це навіть заохочується. Пару місяців назад про участь російських ВС відкрито говорив представник ЛНР в Мінську В. Дейнего, та й не тільки він. А на нещодавній нараді в Донецьку один представник адміністрації президента РФ рекомендував місцевим управлінцям частіше доносити до жителів республіки інформацію про всіляку підтримку ДНР Росією», - цитує Олександра Жучковського видання.

Про скасування російської цензури повідомлень бойовиків написав у своєму Facebook і головний редактор видання «Четвертая власть» Денис Казанський.

«Російські бойовики пишуть, що з осені 2016 року ним більше не заборонено згадувати про російську військову присутність в Донецьку і Луганську. Раніше за такі визнання строго запитували куратори, а тепер цензура дала добро говорити правду», - пише він.

За його твердженням, стали відкрито писати про присутність російських військових в Донбасі і деякі підконтрольні Кремлю ЗМІ.

«Я знав, що одного разу вони перестануть це приховувати. Також, як перестали приховувати участь своїх військ у анексії Криму», - зазначив журналіст.

Нагадаємо, у жовтні Денис Казанський у своєму блозі звернув увагу на те, що французький телеканал France24, що фінансується урядом, випустив сюжет про участь Росії у війні на Донбасі.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4520
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду