Канал France24 надав докази участі Росії у війні в Україні - Казанський

Канал France24 надав докази участі Росії у війні в Україні - Казанський

15 Жовтня 2016
2775
15 Жовтня 2016
17:02

Канал France24 надав докази участі Росії у війні в Україні - Казанський

2775
Французький телеканал France24, що фінансується урядом, випустив сюжет про участь Росії у війні на Донбасі.
Канал France24 надав докази участі Росії у війні в Україні - Казанський
Канал France24 надав докази участі Росії у війні в Україні - Казанський

Про це повідомляє Денис Казанський у своєму блозі.

«Всі речі в сюжеті називаються своїми іменамі. За фактом це визнання російської окупації. На Заході говорять про це все відвертіше. Особливо показовий епізод на 2:35. Місцевий пропагандист домовляється з одним з бойовиків, щоб влаштувати шоу для іноземців і зімітувати обстріл нібито з української сторони. Кажуть вони по-російськи, думаючи, що французи не розуміють їх», - зазначає Денис Казанський.

Він також підкреслює, що західним журналістам, які мають можливість працювати і знімати в «ДНР» і «ЛНР», вдається робити хороші матеріали.

«Звичайно, приховати від них участь Росії в цій війні неможливо, тому що вуха Москви стирчать буквально звідусіль. Російської присутності не приховують навіть самі бойовики. Можете порівняти цей репортаж з тим лайном, яким годують вас нібито "незалежні журналісти" з України типу Руслана Коцаби або "17 каналу", яким бойовики дозволяють приїжджати до Донецька та Луганська, і які звідти рапортують, що "не бачили там російських військових". Виявляється, якщо уважно дивитися, то можна зняти і нові російські "Урали" на вулицях, і російську зброю, і техніку, і форму. А вже якщо поговорити з місцевими, то і зовсім всі питання відпадуть», - пише він.

Денис Казанський зазначає, що після таких репортажів на ТБ, після визнання факту російської агресії в ПАРЄ «говорити про якісь вибори в Донецьку і Луганську просто абсурдно».

«Думаю, в Європі це прекрасно розуміють. Чим більше буде на Заході подібної інформації, тим складніше буде Росії змусити Україну на умовах Москви інтегрувати в свій склад "ЛНР" і "ДНР". Для нас це хороші новини», - підсумовує він.

Нагадаємо, французький депутат Тьєррі Маріані, який відвідав окупований Крим, під час прес-конференції жорстко відповів українському журналісту, який задав незручне запитання, що стосується позиції щодо півострова. 29 липня на прес-конференції у анексованому Росією Криму журналіст з України поцікавився у пана Маріані, скільки йому заплатив російський уряд за його позицію по Криму.

«Я не приймаю ваше запитання, я згоден відповідати на будь-які політичні питання, на будь-які політичні зауваження. Але ваше запитання – це, прямо скажемо, лайнове питання, на нього я вам не відповідатиму і висловлюю вам повне презирство», –  сказав політик.

Раніше, як зазначає видання, депутат з Франції заявляв, що Європа повинна прийняти той факт, що Крим російський і що цього вже не змінити.

Пан Маріані також поставив під сумнів свободу слова в Україні, припустивши, що навряд чи зміг би задати таке питання в Києві.

«Той факт, що ви можете задавати такі огидні питання, перебуваючи тут, в Росії, свідчить про те, що Росія – країна вільна. Тим більше огидно, що, якби ми перебували на Україні, навряд чи я такі питання мав би там можливість задати», - зазначив також французький політик, підтвердивши, що буде «ще з більшою рішучістю відвідувати Крим».

Фото, відео: deniskazansky.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2775
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду