Обама заявив, що попередить Росію щодо подальших кібератак на США

Обама заявив, що попередить Росію щодо подальших кібератак на США

17 Грудня 2016
1169
17 Грудня 2016
16:00

Обама заявив, що попередить Росію щодо подальших кібератак на США

1169
Президент США Барак Обама попередив Росію, що її подальші кібер-диверсії на кшталт втручання в перебіг виборів, не залишаться без відповіді. Перед цим NBC News повідомило, що президент Росії Володимир Путін особисто причетний до втручання у президентські вибори у США.
Обама заявив, що попередить Росію щодо подальших кібератак на США
Обама заявив, що попередить Росію щодо подальших кібератак на США

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Як сказав Барак Обама журналістам, він хоче дати Росії сигнал зупинити такі дії, «бо ми можемо й вам багато чого зробити».

За його словами, коли настане потреба, Росія безпосередньо відчує наслідки відповіді США, про яку не будуть попереджати.

Президент США знову підтвердив, що під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним на полях саміту «Групи двадцяти» в Китаї у вересні він прямо говорив із російським керівником про втручання Росії й попередив про необхідність зупинити його і про неминучі наслідки.

У відповідь на запитання, чи Обама особисто вважає, що Путін сам наказав здійснити кібердиверсії перед виборами у США, він відповів: «Мало що стається в Росії без Володимира Путіна. Це дуже ієрархічна діяльність. Особливо, коли йдеться про втручання у США».

За словами американського керівника, нині представники спецслужб США готують звіт про це втручання і оприлюднять його до кінця його терміну на посаді.

Як сказав Барак Обама, відповідаючи на закиди Москви про бездоказовість звинувачень Вашингтона, в цьому звіті будуть подані ті докази, які можна буде оприлюднити, щоб не розкрити джерела і методи роботи спецслужб США. Але, попередив він, значна частина доказів залишиться таємною, щоб можна було дієво протистояти кібервтручанням Росії в майбутньому.

Раніше американська медіакорпорація NBC News повідомила, що представники розвідувальних служб США вважають: президент Росії Володимир Путін був особисто причетний до таємної кампанії Росії щодо втручання у президентські вибори у США.

За цим повідомленням, двоє чільних посадовців із безпосереднім доступом до розвідувальної інформації заявили, що з цієї інформації випливає: Путін особисто керував організацією публікацій та іншого використання даних, викрадених із серверів Демократичної партії США.

Ця інформація, що надійшла з дипломатичних джерел і від розвідників, що працюють на союзників США, має «високий рівень довіри», а це, за повідомленням NBC News, означає, що вона практично неспростовна.

Ці нові дані, як мовиться в повідомленні, свідчать про значно глибше залучення Путіна в кампанію з метою нашкодити кандидатові від демократів Гілларі Клінтон, ніж вважали в жовтні – тоді, коли всі 17 спецслужб США підтвердили заяву, щодо зламу серверів Демпартії причетна влада Росії.

Нагадаємо, у листопаді, після виборів президента США, директор національної розвідки Джеймс Клеппер  заявив, що Росія згорнула пов'язану з виборами кіберактивність після того, як адміністрація Обами публічно звинуватила Москву в спробі втручання в президентські перегони.

Після обрання Дональд Трамп, за даними The New York Times, відхилив висновки розвідки щодо хакерських атак Росії на США.

Центральне розвідувальне управління США дійшло висновків, що хакерські атаки з боку Росії на офіційні інституції в Сполучених Штатах під час президентської кампанії були спрямовані безпосередньо на підтримку кандидата Дональда Трампа, а не на дискредитацію самого процесу демократичних голосувань.

Згодом стало відомо, що ФБР підтримала доповідь ЦРУ, в якій говориться, що Росія втрутилася у вибори в США, щоб допомогти кандидату від американців Дональду Трампу здобути перемогу.

Після цього обраний президент США Дональд Трамп заявив, що не вірить, що Росія допомагала йому виграти вибори.

Однак представниця адміністрації Білого дому підтвердила, що президент США Барак Обама доручив розвідувальному співтовариству провести повний огляд хакерських атак з боку Росії, що сталися під час виборів 2016 року. Детальна доповідь має надійти нинішньому главі Білого дому до моменту завершення терміну його президентських повноважень у січні наступного року.

Фото:zn.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1169
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду