У ДОВЦА повідомили, що не могли вплинути на затримання журналістів співробітниками СБУ на Карачуні

У ДОВЦА повідомили, що не могли вплинути на затримання журналістів співробітниками СБУ на Карачуні

7 Грудня 2016
1756
7 Грудня 2016
14:41

У ДОВЦА повідомили, що не могли вплинути на затримання журналістів співробітниками СБУ на Карачуні

1756
У відділі прес-служби Управління інформаційної політики Донецької обласної військово-цивільної адміністрації (ДОВЦА) розказали, що не могли вплинути на дії співробітників СБУ, які не пустили журналістів «Громадського Тб Донбасу», «Еспресо» та каналу «До ТеБе» на захід, присвячений відкриттю телевежі на горі Карачун у Слов’янськ (Донецька область), який відвідав Президент Петро Порошенко
У ДОВЦА повідомили, що не могли вплинути на затримання журналістів співробітниками СБУ на Карачуні
У ДОВЦА повідомили, що не могли вплинути на затримання журналістів співробітниками СБУ на Карачуні

Про це «Детектору медіа» розказала заступник начальника управління, начальник відділу прес-служби Управління інформаційної політики ДОВЦА Ганна Фесенко.

За словами пані Фесенко, нічого особливо у акредитації журналістів на захід, присвячений відкриттю телевежі на Карачуні, не було.

 «Позиція Донецької облдержадміністрації полягає в тому, що прес-службою Донецькою обладміністрацією була проведена акредитація представників ЗМІ 4 грудня. 4 грудня о 20:54 списки акредитації були надані правоохоронним органам. Все, що залежало від нас, ми зробили. Зробили чітко, у встановленому порядку. Як потрібно. Це вже не перший раз, коли проводяться такі заходи. Акредитацію ми не вперше робимо. Все було як завжди», – пояснила вона.

За словами пані Фесенко, під час затримання журналістів співробітниками СБУ, вона знаходилась біля автобуса, в якому й і утримувалися представники ЗМІ.

«Я була в той момент біля автобусу, ми бачили як їх затримали, ми розмовляли з правоохоронцями, які були на місці. Єдина відповідь, яку ми отримали на той момент, - це те, що вони нічого не можуть повідомити. Я не знаю точно, співробітники яких спецслужб там  були. Нам сказали, що їх залишають в автобусі, і ми нічого не можемо зробити ніяким чином. Ми не маємо впливу на правоохоронні органи. Це вже їх справа, що вони там вирішують, які у них там є підстави, які вони мають документи. Цього ж ніхто не скаже, – зазначила пані Фесенко. – І по сей день ми нічого не знаємо. Єдине, що ми знаємо, так це заява спікера СБУ Олени Гітлянської».

У журналістів, за словами представниці управління інформполітики ДОВЦА, до прес-служби претензій не було. Більше того, за словами пані Фесенко, затримані представники ЗМІ «щодня співпрацюють з адміністрацією і  жодних інцидентів не виникало».

«Ми з цими журналістами працюємо щодня. Щодня вони ходять на наші заходи. Висвітлюють їх та абсолютно нормально з нами спілкуються. Це якраз ті люди, які постійно нам допомагають в чомусь. Це дуже відомі канали на Донеччині. Вони постійно з нами», – резюмувала пані Фесенко.

Нагадаємо, 5 грудня Громадська організація «Громадське телебачення Донбасу» і філія Національної телекомпанії України (НТКУ) «Донецька регіональна дирекція» (канал «ДоТеБе») зробили заяви щодо щодо перешкоджання роботі журналістів цих ЗМІ під час відкриття телевежі на горі Карачун (Донецька область), на якому був присутній Президент України Петро Порошенко.

6 грудня у Службі безпеки України «Детектору медіа» прокоментували цей факт та зазначили, що «СБУ діяла в рамках закону», бо недопущені за захід журналісти є фігурантами «кримінальних проваджень».

Донецька обласна спілка журналістів висловила стурбованість з приводу перешкоджання законній діяльності журналістів «Громадського Тб Донбасу» телеканалу «До ТеБе» та «Еспресо» під час відкриття відбудованої телевізійної вежі на горі Карачун 5 грудня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1756
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду