Українська редакція стала ініціатором страйку журналістів Euronews

Українська редакція стала ініціатором страйку журналістів Euronews

5 Грудня 2016
2232
5 Грудня 2016
22:48

Українська редакція стала ініціатором страйку журналістів Euronews

2232
В штаб-квартирі телеканалу Euronews в Ліоні (Францыя) відбувся попереджувальний одноденний страйк української, іранської, арабської та представників декількох інших мовних редакцій.
Українська редакція стала ініціатором страйку журналістів Euronews
Українська редакція стала ініціатором страйку журналістів Euronews

Про це повідомляє «Європейська правда» з посилання на журналістів телеканалу.

Ініціатором страйку стала українська редакція Euronews яка протестує таким чином проти планів керівництва припинити з наступного квітня мовлення українською через брак фінансування. Вони заявляють також про нерівноцінний розподіл бюджетних коштів між всіма 13-ма мовними службами Euronews.

До страйку долучилися представники іранської та арабської служб, які теж перебувають на межі закриття. Страйк підтримали журналісти з більшості мовних редакцій. Стверджується, що вцілому 5 грудня в акції взяли участь до 100 людей.

Журналісти стверджують, що це перший страйк журналістів за весь час існування Euronews.

Співробітники перебували у приміщенні каналу, але з 13 до 17 години не працювали. Новини в цей час виходили англійською мовою. Представники страйккому наполягають, що в разі відсутності реакції керівництва страйк матиме продовження, на наступний тиждень заплановне повторення.

Працівники української редакції вимагають ознайомлення із деталями контрактів про фінансування мовної служби з боку Національної телекомпанії України (НТКУ) від 2011 року і з групою Дмитра Фірташа Inter Media Group від 2015 року.

Закриття української служби Euronews відбувається на тлі реорганізації компанії з метою посилення конкурентноздатності, зокрема планується розширення англійської, французької і російської служб.

Раніше брюссельське видання EurActiv повідомило про закриття української служби Euronews і звільнення 17 журналістів. При цьому російська служба Euronews, яка фінансується російським державним телебаченням, відмовилася надати робочі місця для журналістів з української служби в порушення французького трудового законодавства.

Нагадаємо, з 2015 року ліцензією на українську версію міжнародного телеканалу Euronews володіє медіагрупа Inter Media Group Дмитра Фірташа і Сергія Льовочкіна. Українська ліцензія оформлена на ТОВ «Видавництво “Чистий прибуток”». Влітку 2016 року стало відомо, що цього року каналEuronews може припинити мовлення українською через рішення Inter Media Group.

Фото: «Європейська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2232
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду