За півроку ГПУ зареєструвала 556 кіберзлочинів

За півроку ГПУ зареєструвала 556 кіберзлочинів

5 Грудня 2016
1646
5 Грудня 2016
13:21

За півроку ГПУ зареєструвала 556 кіберзлочинів

1646
За шість місяців 2016 року зареєстровано 556 злочинів у сфері використання комп’ютерів, систем та комп’ютерних мереж і мереж електрозв’язку.
За півроку ГПУ зареєструвала 556 кіберзлочинів
За півроку ГПУ зареєструвала 556 кіберзлочинів

Про це повідомляє «Доступу до правди».

У відповіді на запит «Доступу до правди» Генпрокуратура повідомляє, що без урахування виключених кримінальник правопорушень за ст. 284 Кримінально-процесуального кодексу було обліковано 521 злочин за цей же період.

Зокрема, серед загальної кількості було закрито 35 злочинів, а до суду направлено 177 справ.

«За перші півроку 2016-го найбільше злочинів обліковано у Миколаївській області (101), Києві (76), Волинській області (73), Чернівецькій (55)», – йдеться на сайті.

Згідно даних ГПУ, за січень-червень 2016 року виявлено 14 осіб, які вчинили кримінальні правопорушення.

Минулого року Генпрокуратура зареєстровала 778 подібних злочинів. З яких до суду направлено – 163. Тоді найбільше злочинів зареєстрували у Києві (133) і у Чернівецькій області (79). Також було виявлено 46 осіб, які вчинили кримінальні правопорушення.

Нагадаємо, Міністерство оборони України (Міноборони) за підтримки Сполучених Штатів Америки (США) почало створення центру реагування на кіберзагрози.

Фото: РБК-Украина

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1646
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду