До річниці Революції гідності фільм «Євромайдан. Чорновий монтаж» буде у вільному доступі

До річниці Революції гідності фільм «Євромайдан. Чорновий монтаж» буде у вільному доступі

1 Грудня 2016
988

До річниці Революції гідності фільм «Євромайдан. Чорновий монтаж» буде у вільному доступі

988
Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA починає новий сезон онлайн-прем'єр на DOCU/ПРОСТІР. До річниці Революції Гідності та подій грудня 2013 року від сьогодні в нашому онлайн-кінотеатрі для вільного перегляду буде доступний фільм «Євромайдан. Чорновий монтаж».
До річниці Революції гідності фільм «Євромайдан. Чорновий монтаж» буде у вільному доступі
До річниці Революції гідності фільм «Євромайдан. Чорновий монтаж» буде у вільному доступі

Три роки тому «Євромайдан. Чорновий монтаж» поєднав роботи багатьох українських документалістів, які знімали й щоденне життя, і найгарячіші моменти українського протесту.

 

«Пригадую ту зиму, коли ми не знали, чи відбудеться Docudays UA узагалі та що буде з усіма нами. У нас було стільки болю після боїв на Майдані, поховання Небесної Сотні. До фестивалю лишався місяць, і було абсолютно очевидним, що говорити треба про те, що відбулося. Тоді мені спала на думку ідея альманаху від авторів, які знімали під час Революції Гідності. Я розповіла про це Юлі Сердюковій і Ромі Бондарчуку. На наші листи відгукнулися небайдужі режисери. І ми почали працювати.

Я й досі вважаю «Євромайдан. Чорновий монтаж» феноменом. Під час створення фільму ми працювали справжньою командою, допомагали одне одному, як і люди на Майдані. Саме тоді я побачила, як спільні випробування відкривають у людях найкраще. А ще я відчула, що гуртом можна здолати все й навіть зробити повнометражний фільм усього за місяць», – каже PR-директорка Docudays UA, продюсерка альманаху Дар'я Аверченко.

Після показу на відкритті Docudays UA у 2013-му році фільм уже об’їхав десятки фестивалів і позафестивальних показів по всьому світу. У рамках Мандрівного фестивалю стрічку було показано в більшості українських регіонів.

«Хтось вважає «Євромайдан…» занадто «м’яким», навіть романтичним, а хтось, навпаки, вбачає у фільмі загрозу репутації країни та плюндрування пам’яті героїв. Поступово розрив між цими двома думками стає все більшим, і це дуже сумно, але показово щодо того, куди рухається наше суспільство,говорить продюсерка стрічки Юлія Сердюкова, яка була присутня на більшості показів. – Проте часто в залі перебували уважні люди, які бачили всю складність і багатогранність розказаної там історії та були готові до діалогу з будь-якими опонентами. Ці розмови багато чого мене навчили. Зокрема тому, що хороший документальний фільм набуває все більше смислів із часом».

До онлайн-прем'єри ми попросили команду першого фільму про Майдан згадати, які відчуття та емоції важливо було зафіксувати, якою бачили країну тоді і якою вона постає зараз. Повний матеріал із коментарями доступний за посиланням.

З будь-яких питань звертайтеся до прес-служби Docudays UA – press@docudays.org.ua.

Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Відбувається щороку в Києві впродовж останнього тижня березня. У 2016 році на фестивалі було показано 96 фільмів із 43 країн світу. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Покази тривають із жовтня до грудня (включно). ХІV Docudays UA пройде з 24 по 31 березня 2017 року в Києві.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
988
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду