Порошенко заявив, що зараз потрібно знімати фільми про перемоги українців

Порошенко заявив, що зараз потрібно знімати фільми про перемоги українців

28 Листопада 2016
1461
28 Листопада 2016
18:16

Порошенко заявив, що зараз потрібно знімати фільми про перемоги українців

1461
Президент України Петро Порошенко під час показу документального фільму «Лобановський назавжди», присвяченого 90-річчю футбольного клубу «Динамо Київ», заявив, що зараз актуальні фільми про перемоги українців і про «наш незборений дух».
Порошенко заявив, що зараз потрібно знімати фільми про перемоги українців
Порошенко заявив, що зараз потрібно знімати фільми про перемоги українців

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Нині нам як ніколи потрібні такі фільми – фільми про нашу державу, про наш народ, про наші команди, про перемоги українців і про наш незборений дух», - сказав Президент.

Петро Порошенко відзначив унікальні якості Валерія Лобановського як видатного тренера, який поєднав в собі «любов до України та любов до футболу». Він нагадав особисту роль тренера в створенні нової унікальної школи світового футболу.

«Він живе, доки ми його пам’ятаємо», - сказав Петро Порошенко про Валерія Лобановського та назвав його прикладом «справжнього українця, справжнього патріота». Президент нагадав про роль футбольних вболівальників клубу «Динамо» – динамівських ультрас, які під час Революції Гідності боролися за європейську Україну.

Петро Порошенко подякував авторам фільму та усій творчій групі за чудовий фільм: «Дуже важливо показати українцям, якою сильною є наша нація, якою сильною є наша держава, який сильний ми народ, які у нас були, є, і, я абсолютно впевнений, будуть наші майбутні перемоги».

В свою чергу, президент ФК «Динамо» Київ Ігор Суркіс нагадав переможний для клубу 1961 рік, коли кияни вперше в своїй історії вибороли золоті медалі чемпіонату СРСР та «кинули виклик Москві».

Учасники урочистого зібрання, серед яких автори фільму, сучасники та колеги Валерія Лобановського згадували його особистий внесок в розвиток футбольного клубу «Динамо Київ» та найвищі спортивні досягнення клубу у 1975-76, 1985-86 та 1998-99 роках.

«Ми зробили кіно про героя України, героя клуба, в якому об’єдналася велика сила футболу і велика сила кіно», - сказав продюсер фільму Дмитро Симонов.

Нагадаємо, у документальному фільмі «Лобановський назавжди» відображена історія великого тренера Валерія Лобановського, який привів київське «Динамо» до вершин європейського футболу та виховав цілу плеяду українських футболістів зі світовим ім’ям, які ставали володарями «Золотого м’яча» – Олега Блохіна, Ігоря Бєланова, Андрія Шевченка.

В український прокат стрічка вийде 1 грудня.

Фото: прес-служба глави держави

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1461
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Аналітик
2704 дн. тому
У 1934 році Сталін також вимагав знімати фільми про щасливе життя українських колгоспників . Історія повторюється - спочатку як трагедія, потім як фарс !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду