«Громадське» покаже документальний фільм, який є номінантом від України на Оскар

«Громадське» покаже документальний фільм, який є номінантом від України на Оскар

5 Листопада 2016
1692
5 Листопада 2016
12:39

«Громадське» покаже документальний фільм, який є номінантом від України на Оскар

1692
У суботу, 5 листопада, «Громадське» покаже документальний фільм «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчука. Стрічка висунута від України на премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук в номінації «Найкращий фільм іноземною мовою».
«Громадське» покаже документальний фільм, який є номінантом від України на Оскар
«Громадське» покаже документальний фільм, який є номінантом від України на Оскар

Про це повідомляє сайт «Громадського».

На «Громадському» фільм «Українські шерифи» вийде в ефірі о 20.00. Канал також покаже інтерв'ю з режисером фільму Романом Бондарчуком та головними героями – Віктором Кривобородьком та Володимиром Рудьковським. Крім того о 19.45 у студії «Громадського» буде голова Оскарівського комітету України Алік Шпилюк.

«Українські шерифи» — документальна робота про життя села Стара Збур'ївка на півдні України. Це документальна розповідь про робочі будні двох чоловіків, які взяли на себе функції охорони громадського порядку. 50-річний Віктор Кривобородько і 44-річний Володимир Рудьковський поєднують обов'язки поліцейських і соціальних працівників: заспокоюють сімейні сварки, припиняють бійки між сусідами, шукають втонулих. Опікуються всім, крім кримінальних злочинів. Стрічка розповідає про їхню роботу та життя Старої Збур'ївки впродовж кількох років, зокрема, у розпал російської агресії та анексії Криму.

Фільм отримав спеціальний приз за повнометражний документальний фільм на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі (IDFA) в 2015 році. Крім того фільм отримав Гран-прі кінофестивалю Docs against Gravity в Польщі. «Українські шерифи» демонструвалися на трьох десятках фестивалів по всьому світу в конкурсних і спеціальних програмах.

«Громадське» нагадує, що члени Оскарівського комітету звернулися до міністра культури Євгена Нищука з проханням сприяти виділенню коштів на участь фільму в Оскарівських перегонах, а також розглянути можливість заснування щорічного гранту підтримки українського фільму, номінованого Оскарівським комітетом.

«Аби український фільм мав шанси потрапити в шорт-лист, з якого журі й обиратиме переможця, для нього треба розробити і втілити PR-кампанію, зробити його помітним для членів Кіноакадемії, організувати для них спеціальні покази в Лос-Анджелесі із представленням фільму. Конкуренція дуже висока і виграє та країна/команда, яка зможе завоювати прихильність більшої кількості академіків», – йдеться у зверненні.

Автори й продюсери «Українських шерифів» склали PR кампанію фільму, розробили необхідні заходи, але для їхньої реалізації потрібно $30 тис. Вони зверталися у приватні фонди, до українських меценатів, але всюди отримали відмову. Державне агентство з питань кіно запропонувало покрити лише витрати на переліт та друк матеріалів. Але основних коштів на кампанію досі немає, додали в Оскарівському комітеті.

Нагадаємо, 9 вересня Український Оскарівський комітет висунув на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» документальний фільм «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчука.

13 листопада в програмі «Про кіно на НЛО» на «НЛО TV» відбудеться прем'єра фільму «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчука.

На фото - кадр з фільму

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1692
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду