detector.media
05.11.2016 12:39
«Громадське» покаже документальний фільм, який є номінантом від України на Оскар
«Громадське» покаже документальний фільм, який є номінантом від України на Оскар
У суботу, 5 листопада, «Громадське» покаже документальний фільм «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчука. Стрічка висунута від України на премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук в номінації «Найкращий фільм іноземною мовою».

Про це повідомляє сайт «Громадського».

На «Громадському» фільм «Українські шерифи» вийде в ефірі о 20.00. Канал також покаже інтерв'ю з режисером фільму Романом Бондарчуком та головними героями – Віктором Кривобородьком та Володимиром Рудьковським. Крім того о 19.45 у студії «Громадського» буде голова Оскарівського комітету України Алік Шпилюк.

«Українські шерифи» — документальна робота про життя села Стара Збур'ївка на півдні України. Це документальна розповідь про робочі будні двох чоловіків, які взяли на себе функції охорони громадського порядку. 50-річний Віктор Кривобородько і 44-річний Володимир Рудьковський поєднують обов'язки поліцейських і соціальних працівників: заспокоюють сімейні сварки, припиняють бійки між сусідами, шукають втонулих. Опікуються всім, крім кримінальних злочинів. Стрічка розповідає про їхню роботу та життя Старої Збур'ївки впродовж кількох років, зокрема, у розпал російської агресії та анексії Криму.

Фільм отримав спеціальний приз за повнометражний документальний фільм на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі (IDFA) в 2015 році. Крім того фільм отримав Гран-прі кінофестивалю Docs against Gravity в Польщі. «Українські шерифи» демонструвалися на трьох десятках фестивалів по всьому світу в конкурсних і спеціальних програмах.

«Громадське» нагадує, що члени Оскарівського комітету звернулися до міністра культури Євгена Нищука з проханням сприяти виділенню коштів на участь фільму в Оскарівських перегонах, а також розглянути можливість заснування щорічного гранту підтримки українського фільму, номінованого Оскарівським комітетом.

«Аби український фільм мав шанси потрапити в шорт-лист, з якого журі й обиратиме переможця, для нього треба розробити і втілити PR-кампанію, зробити його помітним для членів Кіноакадемії, організувати для них спеціальні покази в Лос-Анджелесі із представленням фільму. Конкуренція дуже висока і виграє та країна/команда, яка зможе завоювати прихильність більшої кількості академіків», – йдеться у зверненні.

Автори й продюсери «Українських шерифів» склали PR кампанію фільму, розробили необхідні заходи, але для їхньої реалізації потрібно $30 тис. Вони зверталися у приватні фонди, до українських меценатів, але всюди отримали відмову. Державне агентство з питань кіно запропонувало покрити лише витрати на переліт та друк матеріалів. Але основних коштів на кампанію досі немає, додали в Оскарівському комітеті.

Нагадаємо, 9 вересня Український Оскарівський комітет висунув на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» документальний фільм «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчука.

13 листопада в програмі «Про кіно на НЛО» на «НЛО TV» відбудеться прем'єра фільму «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчука.

На фото - кадр з фільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY