Суд присудив винуватцю ДТП за участю фотокореспондента Макса Левіна штраф 8,5 тисяч гривень

Суд присудив винуватцю ДТП за участю фотокореспондента Макса Левіна штраф 8,5 тисяч гривень

4 Листопада 2016
1486
4 Листопада 2016
17:29

Суд присудив винуватцю ДТП за участю фотокореспондента Макса Левіна штраф 8,5 тисяч гривень

1486
Києво-Святошинський райсуд Києва присудив колишньому директору з вантажних перевезень «Укрзалізниці» Іванові Федорку 8,5 тисячі гривень штрафу із забороною на 1,5 року керувати транспортним засобом після того, як він 3 липня на автодорозі Боярка-Забір'я влаштував ДТП, виїхавши на зустрічну смугу і зіткнувшись з автомобілем фотокореспондента LB.ua Максима Левіна, в якому крім журналіста перебували крім нього дружина і троє дітей.
Суд присудив винуватцю ДТП за участю фотокореспондента Макса Левіна штраф 8,5 тисяч гривень
Суд присудив винуватцю ДТП за участю фотокореспондента Макса Левіна штраф 8,5 тисяч гривень

Про це повідомляє LB.ua.

Нагадаємо,  увечері 3 липня біля міста Боярка (Київська область) сталася ДТП, унаслідок якої отримала важкі травми дружина і син фотокореспондента видання LB.ua Макса Левіна

Автомобіль Audi Q7, за кермом якого перебував Іван Федорко в нетверезому стані, скоїв лобове зіткнення з машиною журналіста.  Коли пана Федорка доставили для огляду на предмет наявності алкоголю в крові в лікарню, він втік за допомогою своїх охоронців. Винуватця ДТП виявили пізніше в одній із київських лікарень, куди він звернувся з подагрою і гіпертонічним кризом. Кров на аналіз у Федорка змогли взяти лише через добу після лікування.

Як повідомляє LB.ua, незважаючи на те, що Іван Федорко був за кермом у стані алкогольного сп'яніння, що підтверджено показами свідків і відео з місця аварії, суд цю обставину не врахував, оскільки медичного підтвердження не було.

Зважаючи на відсутність медичного висновку про стан пана Федорка під час скоєння ДТП, суд обтяжуючих обставин не побачив. Разом з тим, пом'якшуючими обставинами було названо те, що винуватець ДТП свою провину визнав, компенсував витрати на лікування і завдані збитки, а також гарна характеристика з місця роботи.

З рішенням суду Максим Левін не згоден і має намір подавати апеляцію. Про апеляцію в залі суду заявив також представник прокуратури, оскільки звинувачення вимагало суворішого покарання - два роки умовного позбавлення волі та заборону на три роки керувати транспортним засобом.

«Ми будемо подавати апеляцію, тому що це поганий приклад того, як людина, вчинивши злочин, несе менше покарання, ніж той, кого просто зупинили в момент керування автомобілем у нетверезому стані. Люди будуть знати, що в разі чого просто сплатять штраф 8,5 тисячі гривень, а так бути не повинно. Крім того, потрібно змінювати законодавство, бо зараз після того, як людина втекла з лікарні, довести, що вона скоїла ДТП напідпитку вже неможливо, і це неправильно», - прокоментував Макс Левін рішення суду.

Нагадаємо, за фактом скоєння ДТП, у якому отримала травми родина родина фотокореспондента LB.ua Макса Левіна, столична поліція відкрила два кримінальних провадження - за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського) Кримінального кодексу України.

6 липня, під час судового засідання у справі щодо ДТП за участю фотографа LB.ua Макса Левіна і директора з вантажних перевезень «Укрзалізниці» Івана Федорка, Києво-Святошинський суд виніс рішення відпустити Івана Федорка під особисті зобов'язання.

Після скоєння ДТП Іваном Федорком міністр інфраструктури Володимир Омелян і керівництво ПАТ «Укрзалізниця» підтвердили, що Федорко працює директором з вантажних перевезень та логістики «Укрзалізниці».

Станом на 16.00 4 липня Івана Федорка наказом ПАТ «Укрзалізниця» про припинення трудового договору (контракту) було звільнено з посади директора з вантажних перевезень і логістики.

У серпні голова правління «Укрзалізниці» Войцех Бальчун повідомив, що колишній директор з вантажник перевезень та логістики «Укрзалізниці», екс-директор Придніпровської залізниці Іван Федорко, який за кермом у нетверезому стані скоїв лобове зіткнення з машиною журналіста LB.ua Макса Левіна, через суд домагатиметься поновлення на посаді.

На фото - Іван Федорко

Фото: LB.ua

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1486
Читайте також
17.02.2020 10:48
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
3 918
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду