«Укрзалізниця» звільнила одного з своїх директорів, який влаштував ДТП з авто Макса Левіна

«Укрзалізниця» звільнила одного з своїх директорів, який влаштував ДТП з авто Макса Левіна

4 Липня 2016
1633

«Укрзалізниця» звільнила одного з своїх директорів, який влаштував ДТП з авто Макса Левіна

1633
Станом на 16.00 4 липня наказом ПАТ «Укрзалізниця» про припинення трудового договору (контракту) звільнено з посади директора з вантажних перевезень і логістики Івана Федорка.
«Укрзалізниця» звільнила одного з своїх директорів, який влаштував ДТП з авто Макса Левіна
«Укрзалізниця» звільнила одного з своїх директорів, який влаштував ДТП з авто Макса Левіна

Про це повідомляється на офіційному сайті підприємства.

Під наказом про звільнення Івана Федорка свої підписи поставили голова правління Войцех Бальчун та чотири члени правління ПАТ «Укрзалізниця».  

«Укрзалізниця» також вдруге заявила, що висловлює співчуття постраждалим у ДТП за участю Івана Федорка, що сталася 3 липня  на автодорозі Боярка – Забір'я, та сподівається на об’єктивне розслідування дорожньо-транспортної пригоди правоохоронними органами. 

Нагадаємо,  увечері 3 липня біля міста Боярка (Київська область) сталася ДТП, унаслідок якої отримала важкі травми дружина і син фотокореспондента видання LB.ua Макса Левіна. Автомобіль Audi Q7, за кермом якого перебувавІван Федорко в нетверезому стані, скоїв лобове зіткнення з машиною журналіста. У салоні автомобіля Макса Левіна на момент ДТП окрім нього самого перебували його дружина і троє дітей.

За свідченнями з місця аварії, водій Audi Q7 Іван Федорко показав посвідченням помічника голови Ради ветеранів МВС України. Коли пана Федорко доставили для огляду на предмет наявності алкоголю в крові в лікарню, він втік за допомогою своїх охоронців.

Пізніше міністр інфраструктури Володимир Омелян і ПАТ «Укрзалізниця» підтвердили, що участь у ДТП взяв директор з вантажник перевезень та логістики «Укрзалізниці», колишній директор Придніпровської залізниці Іван Федорко.

Як повідомив народний депутат Антон Геращенко, Іван Федорко розшукується співробітниками карного розшуку. За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження.

Міністр Володимир Омелян заявив, що вимагає звільнити з посади директора з вантажних перевезень «Укрзалізниці» Івана Федорка, що підозрюється у скоєнні ДТП, в якій дістала травми родина журналіста видання LB.ua Макса Левіна. Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун відсторонив директора з вантажних перевезень і логістики Івана Федорка від виконання посадових обов’язків.

За фактом скоєнні ДТП, у якому отримала травми родина родина фотокореспондента LB.ua Макса Левіна, столична поліція відкрила два кримінальних провадження - за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського) Кримінального кодексу України.

Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе підтвердила, що місце перебування  Івана Федорка встановлено - він перебуває у реанімації лікарні «Укрзалізниці», і найближчим часом йому буде повідомлено про підозру в скоєнні злочину.

Наразі фотокореспондент видання LB.ua Макс Левін, родина якого і він сам постраждали в ДТП, винуватцем якого став один з директорів «Укрзалізниці» Іван Федорко, разом з сином перебуває у нейрологічному відділенні однієї зі столичних лікарень. Журналіст заявляє, що функціонер «Укрзалізниці» намагався «відкупитися», аби уникнути відповідальності за аварію.

Народний депутат, радник очільника МВС Антон Геращенко повідомив, що наразі слідство готує документу в суд для обрання запобіжного заходу директору з вантажних перевезень «Укрзалізниці» Івану Федорку.

На фото - Іван Федорко

Фото: з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1633
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду