НАМ оскаржує в суді створення Міністерства інформаційної політики

НАМ оскаржує в суді створення Міністерства інформаційної політики

3 Листопада 2016
1959
3 Листопада 2016
13:10

НАМ оскаржує в суді створення Міністерства інформаційної політики

1959
9 листопада відбудеться розгляд апеляційної скарги Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ) у справі з оскарження створення Міністерства інформаційної політики (МІП)
НАМ оскаржує в суді створення Міністерства інформаційної політики
НАМ оскаржує в суді створення Міністерства інформаційної політики

Про це «Детектору медіа» повідомили в НАМ.

В червні 2015 року ВГО «Незалежна асоціація телерадіомовників», ТОВ «Персей», Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Незалежна медіа-профспілка (НМПУ) звернулися до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Кабінету Міністрів України про визнання протиправною та не чинною його Постанови від 14.01.2015 року № 2, якою було створене Міністерство інформаційної політики та затверджене Положення про це Міністерство. 

Як повідомляє НАМ, підставою позову стало те, що «Кабінет міністрів перед тим, як створити Міністерство, не провів громадське обговорення доцільності його створення та функціонування, зокрема не оприлюднив проект Положення про це Міністерство,  щоби  отримати зауваження  та пропозиції громадськості. Це, як зазначено асоціацією,  є  порушенням законів «Про Кабінет Міністрів України»,  «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», «Про доступ до публічної інформації».

«При цьому на офіційному веб-сайті Кабінету Міністрів України була розміщена неправдива інформація про те, що  Положення про Міністерство інформаційної політики України було розглянуте Кабміном після публічного обговорення з урахуванням пропозицій, зокрема,  НСЖУ, НМПУ, НАМ», – повідомляє асоціація.

16 вересня ВГО НАМ та ТОВ «Персей» отримали поставу Окружного адміністративного суду м. Києва від 11 липня, якою позивачам було відмовлено у задоволенні позовних вимог. При цьому, як зазначає НАМ, суд послався на те, що оскаржена Постанова Кабміну «не є регуляторним актом, тому на неї не поширюються вимога закону «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» оприлюднити та провести громадське обговорення проекту регуляторного акту перед його прийняттям». Також суд зазначив, що позивачі не довели того, що вони є особами, до яких застосовано нормативно-правовий акт, або суб’єктами правовідносин, у яких буде застосовано цей акт. 

ВГО НАМ та ТОВ «Персей» оскаржили рішення суду до апеляційної інстанції.

Розгляд  апеляційної скарги ВГО «Незалежної асоціації  телерадіомовників» має відбутися 9 листопада 2016 року о 12.05 в Київському апеляційному адміністративному суді за адресою Київ, вул. Московська, 8 корп.30 зал 11.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1959
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду