Херсонська облрада хоче ускладнити допуск журналістів на сесії

Херсонська облрада хоче ускладнити допуск журналістів на сесії

31 Жовтня 2016
840
31 Жовтня 2016
16:20

Херсонська облрада хоче ускладнити допуск журналістів на сесії

840
У Херсонській обласній раді зареєстровано проект «Про нову редакцію Регламенту Херсонської обласної ради VІІ скликання», яким вводиться норма реєстрації представників засобів масової інформації перед сесією.
Херсонська облрада хоче ускладнити допуск журналістів на сесії
Херсонська облрада хоче ускладнити допуск журналістів на сесії

Про це пише Інститут масової інформації (ІМІ).

«Представники засобів масової інформації (далі – ЗМІ) можуть бути присутніми за умови наявності відповідних посвідчень та реєстрації їх перед початком сесії визначеною посадовою особою виконавчого апарату ради», - йдеться у проекті документу Херсонської облради.

 «У нині діючому регламенті була відсутня норма реєстрації представників ЗМІ перед сесією. Всі бажаючі проходили в сесійний зал, а також на засідання постійних комісій, груп, керуючись правилами пропускного режиму ОДА (треба було на посту охорони показати документ, що засвідчує особу).

Крім того, у новій редакції регламенту прибрали норму про обов’язкову трансляцію в мережі інтернет засідання облради, вказавши, що трансляція буде вестися “при наявності технічної можливості”», - розказала ІМІ екс-помічниця голови облради Оксана Казакова.

«За наявності технічної можливості засідання ради транслюються у прямому ефірі або в записі, у тому числі через мережу Інтернет», - йдеться у новій редакції регламенту.

Також у проекті зазначено, що «представники ЗМІ мають виконувати свої професійні обов’язки, не перешкоджаючи роботі депутатів та головуючого на сесії (встановлена апаратура не повинна перекривати доступ до трибуни, мікрофону тощо)».

Крім того, головуючий на сесії має право зробити зауваження представнику ЗМІ, якщо його діяльність заважає роботі депутатів.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний зазначив, що реєстрацію представників ЗМІ перед сесією можна розцінювати як додаткове зобов'язання, що ускладнює реалізацію журналістами своїх прав.

«Жодної процедури реєстрації перед початком сесії не передбачено відповідними положеннями статті 26 Закону України “Про інформацію”. Це можна розцінювати як додаткове зобов'язання, що ускладнює реалізацію журналістами своїх прав, визначених Законом», - сказав він.

Нагадаємо, у вересні перший заступник голови Херсонської обласної ради Василь Зеленчук вкотре висловив незадоволення херсонськими журналістами і закликав охорону вигнати їх з засідання облради.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
840
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду