detector.media
15.10.2016 17:02
Канал France24 надав докази участі Росії у війні в Україні - Казанський
Канал France24 надав докази участі Росії у війні в Україні - Казанський
Французький телеканал France24, що фінансується урядом, випустив сюжет про участь Росії у війні на Донбасі.

Про це повідомляє Денис Казанський у своєму блозі.

«Всі речі в сюжеті називаються своїми іменамі. За фактом це визнання російської окупації. На Заході говорять про це все відвертіше. Особливо показовий епізод на 2:35. Місцевий пропагандист домовляється з одним з бойовиків, щоб влаштувати шоу для іноземців і зімітувати обстріл нібито з української сторони. Кажуть вони по-російськи, думаючи, що французи не розуміють їх», - зазначає Денис Казанський.

Він також підкреслює, що західним журналістам, які мають можливість працювати і знімати в «ДНР» і «ЛНР», вдається робити хороші матеріали.

«Звичайно, приховати від них участь Росії в цій війні неможливо, тому що вуха Москви стирчать буквально звідусіль. Російської присутності не приховують навіть самі бойовики. Можете порівняти цей репортаж з тим лайном, яким годують вас нібито "незалежні журналісти" з України типу Руслана Коцаби або "17 каналу", яким бойовики дозволяють приїжджати до Донецька та Луганська, і які звідти рапортують, що "не бачили там російських військових". Виявляється, якщо уважно дивитися, то можна зняти і нові російські "Урали" на вулицях, і російську зброю, і техніку, і форму. А вже якщо поговорити з місцевими, то і зовсім всі питання відпадуть», - пише він.

Денис Казанський зазначає, що після таких репортажів на ТБ, після визнання факту російської агресії в ПАРЄ «говорити про якісь вибори в Донецьку і Луганську просто абсурдно».

«Думаю, в Європі це прекрасно розуміють. Чим більше буде на Заході подібної інформації, тим складніше буде Росії змусити Україну на умовах Москви інтегрувати в свій склад "ЛНР" і "ДНР". Для нас це хороші новини», - підсумовує він.

Нагадаємо, французький депутат Тьєррі Маріані, який відвідав окупований Крим, під час прес-конференції жорстко відповів українському журналісту, який задав незручне запитання, що стосується позиції щодо півострова. 29 липня на прес-конференції у анексованому Росією Криму журналіст з України поцікавився у пана Маріані, скільки йому заплатив російський уряд за його позицію по Криму.

«Я не приймаю ваше запитання, я згоден відповідати на будь-які політичні питання, на будь-які політичні зауваження. Але ваше запитання – це, прямо скажемо, лайнове питання, на нього я вам не відповідатиму і висловлюю вам повне презирство», –  сказав політик.

Раніше, як зазначає видання, депутат з Франції заявляв, що Європа повинна прийняти той факт, що Крим російський і що цього вже не змінити.

Пан Маріані також поставив під сумнів свободу слова в Україні, припустивши, що навряд чи зміг би задати таке питання в Києві.

«Той факт, що ви можете задавати такі огидні питання, перебуваючи тут, в Росії, свідчить про те, що Росія – країна вільна. Тим більше огидно, що, якби ми перебували на Україні, навряд чи я такі питання мав би там можливість задати», - зазначив також французький політик, підтвердивши, що буде «ще з більшою рішучістю відвідувати Крим».

Фото, відео: deniskazansky.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY