Отримано частоти для початку українського FM-мовлення на окупований Крим

Отримано частоти для початку українського FM-мовлення на окупований Крим

5 Жовтня 2016
1355
5 Жовтня 2016
14:04

Отримано частоти для початку українського FM-мовлення на окупований Крим

1355
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення одержала перші частоти для FM-мовлення на Крим і на своєму засіданні сьогодні оголосила конкурс для визначення чотирьох радіостанцій-переможців.
Отримано частоти для початку українського FM-мовлення на окупований Крим
Отримано частоти для початку українського FM-мовлення на окупований Крим

Про це повідомив член Національної ради Сергій Костинський, передає «Укрінформ».

«Сьогодні насправді відбулася велика подія - прийнято перше рішення про організацію мовлення на територію Криму, бо сьогодні нарешті ми отримали частоти, на які довго чекали. Вони пройшли міжнародну координацію, нас підтримали Туреччина, Румунія, Болгарія, дали нам добро на використання цих частот із застосуванням 5-кіловаттних передавачів. Тож сьогодні ми оголошуємо конкурс і за три місяці будемо знати чотирьох переможців - це чотири радіостанції, які будуть мовити на Крим», - сказав Сергій Костинський.

Частоти прораховані для нової вежі, яку буде побудовано на території Херсонської області, на Чонгарі.

Він додав, що існує українське мовлення на півострів через супутник, і кожен кримчанин має можливість дивитися українське телебачення через так звані супутникові «тарілки». Також існує середньохвильове мовлення в Криму, яке охоплює близько 70% території півострова. Водночас не було цілеспрямованого FM-мовлення на територію Криму, причому - мовлення саме кримських радіостанцій.

Нагадаємо, перша заступниця міністра інформаційної політики України (МІП) Еміне Джапарова заявила, що українське мовлення на Донбасі буде відновлене з побудовою трьох телевеж. Для поновлення українського мовлення на Крим і Херсонщину побудують телевежу в Чонгарі (Херсонська область).

18 лютого Нацрада створила робочу групу з розвитку телерадіомовлення в південних районах Херсонської області та на територію тимчасово окупованого Криму й Севастополя. Робочу групу очолив член Нацради Сергій Костинський. Також робоча група опрацьовує питання мовлення на окупований Крим змайбутньої 150-метрової телевежі в селищі Чонгар Херсонської області.

На фото - Сергій Костинський

Фото: hromadskeradio.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1355
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду